University of Technology Sydney

En studerende fortæller om University of Technology i Sydney

Studiehistorie - Johanna i Sydney

For mig, startede mit eventyr med et sabbatår i Sydney lige efter jeg havde afsluttet gymnasiet i 2011. Jeg kom til Sydney med et 'Working Holiday' visum i juli samme år og jeg endte med at blive indtil maj 2012. Jeg havde simpelthen den fedeste tid i mit liv!

Mit navn er Johanna. Jeg er i fuld gang med min bachelor i Management in Tourism på University of Technology Sydney. Men jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte, der er så meget spændende at fortælle... 

Fra sabbatår i Australien til universitet i Australien

Mit eventyr startede, som nævnt, med mit sabatår i Sydney. Jeg havde, uden tvivl, 'the time of my life'. Så som du kan forestille dig, var det trist for at mig at vende tilbage til Stockholm, da det slet ikke kunne leve op til det Sydney havde givet mig. I sommeren 2012, sagde nogle venner til mig "hvorfor tager du ikke tilbage til Sydney og læser på universitetet?" Min første tanke var at Sydney var en by som jeg bare ville have det sjovt i. Men efter at have tænkt mig om, huskede jeg på hvor glad jeg var da jeg var for at være 'Down Under', og jeg bestemte mig for at søge ind på et University of Technology (UTS) i Sydney (YAY!).

Ansøgningsprocessen til Australien

Ansøgningsprocessen var ret nem og KILROY hjalp mig rigtig meget ved at være 'bindebåndet' mellem mig og UTS. KILROY besvarede alle min spørgsmål (og der var en hel del). Grunden til at jeg valgte UTS og mit studie, er fordi at UTS er et kendt universitet og at universitet tilbød lige den uddannelse jeg drømte om. Uddannelsen kan forekomme 'nem', men jeg garanterer dig for, at det er det ikke - det er der ikke nogen af fagene der er. Du skal arbejde hårdt for at få de resultater du gerne vil have, og til sidst er dit hårde arbejde det hele værd. Jeg valgte Management in Tourism fordi at jeg elsker at rejse og socialisere mig, men jeg er også rigtig interesseret i forretningsdelen af turisme. Min uddannelse forkuserer på management delen af turisme og indtil videre har jeg taget fag såsom økonomi, marketing, regnskab, ledelse af mennesker og organisationer og selvfølgelig en masse turistfag.

Feedback fra australske lærere

Det bedste ved uddannelsen er, at den er meget bred og at jeg lærer om forskellige områder hvilket jeg nyder. Derudover sætter underviserne stor pris på vores feedback. Jeg husker, at i sidste semester var jeg lidt utilfreds med en af mine tutorer, men jeg ventede helt til sidst i semestret med med at gøre noget ved det. Det viste sig at resten af klassen havde det helt ligesom mig og vi henvendte os samlet til fagunderviseren som gjorde noget ved sagen, og jeg har faktisk ikke set noget til tutoren på universitetet siden. Jeg er faktisk ikke sikker på hvad der skete...

Studerende i Sydney - Hvordan holder man sig motiveret?

Et af mine bedste råd er, at sørge for at være i gruppe med studerende der går lige så meget op i studiet som én selv. Man kan fx. også arrangere læsegrupper med andre studerende som man ved at man læser godt sammen med. På denne måde holder man sig motiveret og nyder det hele på en anden måde, end hvis man er i gruppe med nogen der ikke går så meget op i studiet. 

Studieliv i Sydney

Den tid du bruger udenfor universitetet afhænger selvfølgelig af dit skema. Normalt er du på universitetet 3-4 dage om ugen, men du er nødt til at læse nogen af de dage du har fri for at kunne følge med i timerne. I min fritid lavede jeg en masse fede aktiviteter og jeg er også rigtig heldig for mit hus, der ligger i Darlinghurst, er kun 10 minutter væk fra byen og tæt på det hele. Det er så meget dét værd, at bo tæt på byen og have sit eget værelse, selvom det koster en smule mere. Jeg kunne ikke være mere lykkelig. Jeg har tre super sjove 'housemates' og vi ender ofte med at hænge ud sammen og tage på oplevelser. Jeg arbejder også i en café to dage om ugen, ikke så langt fra hvor jeg bor.

Legater til frivilligt arbejde i udlandet

Nå, men i begyndelsen af 2014 skal jeg faktisk ud på helt nye eventyr. Jeg skal nemlig til Kenya for at opleve noget helt andet. Jeg har valgt at deltage i frivilligt arbejde i fire uger i Mombasa. Det bliver interessant og jeg kan slet ikke vente. University of Technology i Sydney uddelte legater til studerende der var interesserede i frivilligt arbejde i andre lande, og jeg var ikke i tvivl om at det ville være en fantastisk oplevelse at give noget igen til dem der har brug for det, og også givende for min fremtidige karriere.

Jeg må indrømme at jeg er meget glad for den situation jeg befinder mig i i øjeblikket. Alt er meget federe end hvad jeg kunne håbe på. Flotte karakterer på uni, fedt hus, griner job og så er jeg omringet af ligesindede og spændende mennesker.

Uddannelse i Sydney er det bedste valg jeg har taget.

Kh. Johanna 

Johanna Bearder, student at UTS

UTS - weekend break in Melbourne
På weekendtur til Melbourne

UTS - first day at uni!
Første dag på universitetet - University of Technology, Sydney

UTS - Hunter Valley scenary, a few hours outside Sydney
Hunter Valley - kun få timer udenfor Sydney og ufattelig smukt

UTS - Bondi Beach, Sydney
Bondi Beach i Sydney - Jeg elsker dette sted

uts-student-story-johanna-bearder-08.jpg
Gåture langs kysten i Australien

 

Lyder University of Technology Sydney fristende?
Kontakt os!
Contact