Studieophold i udlandet: Anja på Hawaii Pacific University

Studieophold i udlandet: Anja på Hawaii Pacific University

Vi vil bringe en lille artikelserie, hvor vores egne kunder, der har været på studieophold i udlandet, fortæller om hvordan det er at studere og gå til eksamen i andre lande. Hvad er de største forskelle, er der noget der er lettere eller sværere i forhold til at få gode karakterer, og hvad kan man egentlig få ud af at tage på studieophold i udlandet frem for at blive på sit universitet i Danmark?

I dag kan du læse om Anja har været på studieophold på Hawaii Pacific University som freemover. Læs her Anja´s oplevelser af hvordan det er at modtage undervisning og gå til eksamen i USA sammenlignet med Danmark - og ikke mindst hvad det har gjort ved Anja´s faglige og personlige udvikling!

Løbende vurdering, midterms og ingen censor

Anja siger at den største forskel er at hun gik til eksamen hele semesteret, så at sige. Hun havde tre fag hvor de lærte om nogle emner som de til sidst skulle samle sammen i et afsluttende projekt. Dette krævede at man var til hver time for at få de informationer der var krævet for at opfylde sit afgangskrav. Desuden havde hun et fag hvor den sidste eksamen var en skriftlig eksamen. Her blev de studerende oplyst om hvad de forskellige komponenter vægtede i testen også var der et ekstra spørgsmål til de der var hurtigt færdige så man kunne besvare og derved øge sine chancer for en højere karakter. 

Hun havde desuden to fag hvor den sidste eksamen var en fremlæggelse for klassen om et selvvalgt emne. Der var intet grønt bord og der var ingen censor. 

Desuden var det en stor forskel at have midterms og finals: Man får delt sit semester op i to og det gav Anja mulighed for at komme dybere ned i de forskellige emner, da hun ikke skulle huske 6 mdr. pensum til eksamen, men kun 3 mdr. 

Små hold og på fornavn med underviserne

Hawaii Pacific University har man ikke forelæsninger, men klasser med maksimalt 25 elever. Dette betød at Anja´s lærer vidste hvem hun var, og hun lærte sin underviser og sine medstuderende at kende. Det var en stor forskel i forhold til Danmark hvor man ofte sidder i en forelæsningssal med 210 andre mennesker, og hvor lærerne ikke kender dit navn. Anja fortæller desuden at det var en stor forskel at de lærere hun havde følte de brændte for deres arbejde; de ønskede at hjælpe de studerende til at bestå og få en god karakter, og de snakkede ofte med de elever der sakkede bagud og gav dem en ekstra chance for at bestå. Det føltes som om de havde en pligt til at lære de studerende noget. Det synes Anja ikke hun har oplevet i Danmark, her er lærerene ligeglade med en, siger Anja - man er bare et cpr nummer og hvis man ikke består er det ens eget problem og ikke deres. Desuden er lærerene optimistiske på HPU.

Lettere vej til topkarakterer med klare læringsmål

Anja oplevede generelt at det var meget nemmere at får A+ på universitet i USA; det var nemt fordi man fra starten af semesteret fik information om hvad der kræves af en. Eksempelvis skal man have 1200 point for at få A+, hver aflevering tæller 25 plus 10-15 points for quizzes hver uge. Her kunne Anja planlægge præcis hvor langt hun var fra et A+ og hvor meget hun skulle have i næste quiz eller aflevering, det blev nemmere at afmåle positionen i klassen. Det kan man ikke i DK - her bliver man kun defineret af den ene dag man skal op til sin eksamen. Derudover er der nogle "læringsmål" man skal kunne demonstrere som Anja føler kan være umuligt at opnå på de 20 minutter en mundtlig eksamen typisk varer i Danmark. 

Fra trygge rammer i DK mod faglig og personlig udvikling

Anja siger at hun er blevet bedre til at læse op til eksamen, og har fået en tro på at hun godt kan, og at de ting hun ved er rigtige.  Derudover har hun fundet ud af hvad hun vil med sit liv og hvilken retning hun vil gå rent akademisk. 

Anja anbefaler alle tage minimum 6 mdr. i udlandet. Det behøver ikke være USA, bare man kommer væk fra DKs trygge rammer og kommer ud på dybt vand; man lærer mere om sig selv, om ens venner og ens familie. Man lærer at klare sig selv på en helt anden måde end ved eksempelvis at flytte hjemmefra. 

Anja siger afslutningsvis: "At rejse er at leve sagde H.C. Andersen. Jeg siger at rejse er at lære og udvikle sig." 

Læs mere om uddannelse på Hawaii
Send mig til Hawaii

 

 

 

Relaterede indlæg
Kontakt