9 gode råd til dig der vil studere i udlandet

9 gode råd til dig der vil studere i udlandet

Er du ved at planlægge, eller overvejer du, på et tidspunkt at læse dele af eller hele din uddannelse i udlandet? Så er der med garanti en masse spørgsmål, som du godt kunne tænke dig at få svar på.

KILROY giver dig en top 9 liste over de vigtigste pointer.

Råd 1: Fortvivl ikke over forarbejdet

Der er rigtig mange der drømmer om at læse i udlandet, men aflyser drømmene fordi at forarbejdet føles som meget langt og tungt. Men fortvivl ikke, det er ikke så slemt som det føles, og der er mange studerende der tager til udlandet flere gange i deres uddannelse. Inden du får set dig om, sidder du i flyveren på vej mod eventyr, og når du vender hjem igen, er det ikke papirarbejdet du husker, men dine mange eventyr og oplevelser. 

KILROY's dygtige studievejledere står klar til at hjælpe dig med processen og svarer gerne på alle dine spørgsmål, men det er også vigtigt selv at skrive vigtige deadlines ned i sin kalender.

Læs om KILROY's studievejledere.

Råd 2: Vær ude i god tid, gerne 6 måneder i forvejen

Det er en rigtig god idé at starte ansøgningsprocessen til universitetet og ansøgningen om visum op til seks måneder inden afrejse. Det kan ofte være en længere process for de forskellige papirer at blive godkendt, og derfor, jo tidligere du er ude, jo nemmere er det.

Få flere gode råd om ansøgningsprocessen her.

Råd 3: Få gode råd fra andre internationale studerende

Søg på det universitet du drømmer om at læse på på Facebook og meld dig ind i de lokale og internationale grupper der findes. Her møder du andre studerende der er, eller har været af sted, og som er i samme situation som dig. Få gode råd og stil spørgsmål - I hjælper hinanden, og måske I mødes når du kommer til udlandet. Husk også at vores studievejledere selv har studeret i udlandet, og derfor kender alt til den spændte mavefornemmelse, samt de udfordringer du måtte sidde med.

Råd 4: Overvej dine boligforhold på forhånd

Vil du gerne være tæt på de andre internationale studerende og opleve 'campus life', er det helt klart værd at ansøge om at bo på et af de campus, som de fleste universiteter tilbyder. Hvis du hellere vil være tæt på de lokale, kan du søge om at leje et værelse eller en lejlighed i byen. Nogle studerende vælger at booke et hostel den første uge, og selv tage ud og lede efter bolig efter ankomst. Intet er umuligt, men det er vigtigt at du overvejer hvad du ønsker at gøre, så du evt. kan ankomme en uge eller to inden studiestart for at finde en løsning og komme godt på plads.

Læs mere om hvilke tanker du skal gøre dig inden afrejse.

Råd 5: Print dine dokumenter ud i flere eksemplarer

Selvom din ansøgning er sendt af sted og godkendt, er det en rigtig god ide at printe den ud og tage den med, sammen med kopier af dit pas, kørekort, billetter, visum osv. Hvis du fx. ønsker at åbne en bankkonto i landet på din første dag, kan det være at de kræver at få dine papirer som dokumentation. Print papirerne ud og gerne i flere eksemplarer. Det kan godt betale sig at have styr på dette hjemmefra, hvis man ikke er i nærheden af en printer den første uge eller to.

Læs mere om hvilke dokumenter der er vigtige at huske på KILROY's Tjekliste. 

Råd 6: Husk dine vaccinationer og rejseforsikring

Det er en god idé at ringe til din læge eller Statens Seruminstitut og forhøre dig om hvilke vaccinationer de anbefaler at du får. Det er især ved længere udlandsophold, og rejser udenfor Europa, at du skal sikre dig at du får de rigtige vaccinationer. Din studie- / rejseforsikring er desuden et must - det kan blive en dyr affære, hvis uheldet er ude og du ikke er godt forsikret!

Læs mere om vaccinationer i udlandet

Råd 7: Overvej din økonomi

Uddannelse i udlandet er en vigtig investering, men det er ikke gratis. Det er en god idé at lave et grundigt budget over dine udgifter og hvad du forventer at bruge penge på under dit ophold. I nogle lande er det tilladt at arbejde ved siden af studiet fx. på en café for på denne måde at spare lidt ekstra sammen. Derudover findes der også en masse legater som du kan søge.

Læs mere om finansiering i udlandet 

Råd 8: Få et internationalt kørekort inden afrejse

Hvis du regner med at skulle køre i udlandet, fx. tage på road trip efter dine endte studier, er det en rigtig god idé at få lavet et internationalt kørekort inden afrejse. Dette får du lavet hos Borgerservice. Husk at bestille det i god tid.

Råd 9: Nyd hvert sekund og vær åben overfor alle du møder

Når du rejser ud, er det dig, der er gæst i det nye land, og du vil opdage at med et åbent sind og positivitet kommer du rigtig langt. I udlandet har man en langt større tendens til at hilse på fremmede på gaden og de lokale hjælper dig gerne på rette spor, hvis du står med et kort over byen og ser lost ud. Ligeledes flyver tiden meget hurtigt når man bor i udlandet, fordi at hver dag er spændende og anderledes end derhjemme. Det er vigtigt at nyde hvert sekund af dit spændende eventyr, og husk endelig ja-hatten når du rejser ud.

Og et sidste, men vigtigt råd. Ingen har nogensinde fortrudt at de tog af sted. Men det er nemt at fortryde ikke at have taget af sted.

Læs om hvilke universiteter du kan læse på
Klik her
Ønsker du vejledning fra vores studievejledere?
Kontakt dem her

 

Tags: Gode råd
Kontakt