8 grunde til at et studieophold i udlandet ødelægger dit liv

8 grunde til at et studieophold i udlandet ødelægger dit liv

1. Din lyst til at rejse og udforske er kommet for at blive...

Når du først har smagt på verden omkring dig, vil du aldrig være tilfreds med livet i lille Danmark. Faktisk anser mange det som en "ond cirkel", at mere vil have mere. Din nyopdagede wanderlust forsvinder aldrig.

2. Din nationalitetsfølelse vil være splittet mellem to lande - for ALTID

Efter en længere periode i udlandet indser mange, hvor priviligeret vi danskere i virkeligheden er. Selvom der er ting fra Danmark du vil savne (mor, rugbrød og dansk jul) er chancen for, at du kommer til at holde mindre af Danmark rimelig stor! Faktisk vil du med stor sandsynlighed fremover føle dig splittet mellem to lande.

3. Dit studieophold i udlandet bliver det bedste år i dit liv...

...og hvad der kommer herefter, kommer måske aldrig helt til at leve op til dette kapitel af dit liv.

4. Du begynder enhver sætning med "Dengang jeg læste i udlandet..."

Til stor irritation for din familie og dine venner skal alle historier nu åbenbart relateres til din tid i udlandet. "Da jeg læste i udlandet..." bliver dit nye mantra.

5. Du kommer aldrig til at have ALLE dine venner samlet på ét sted

Du har nu opnået tætte bånd og venskaber i et andet land, hvilket betyder, at dine venner er spredt godt og grundigt ud over hele verden. Og det er din egen skyld...

6. Studiet i Danmark bliver ufatteligt kedeligt

Måske har du læst et semester eller to i Australien og kommer retur til Danmark for at afslutte din uddannelse. Dette sidste kapitel af din studietid er pludselig et langt sejt træk af kedelige forelæsninger, gråt vejr og medstuderende, der ikke rigtig forstår dig. I Danmark kan du ikke tage på stranden med din udenlandske flirt efter dagens forelæsning, som du kunne i udlandet. Velkommen hjem!

7. Din musiksmag er forandret...

Under din studietid i Californien har du formentligt oprettet helt nye playlister, lært nye lokale kunstnere at kende og hver en sang har en helt bestemt følelse, tilknyttet et specielt øjeblik. INGEN i Danmark vil forstå, hvorfor du bliver melankolsk, når Rihannas "American Oxygen" spiller i radioen.

8. Tim Tam, S'more, Pop Tarts og andet godt du IKKE kan få i Danmark

Alle dine nye favoritsnacks, retter og andet godt fra den lokale kiosk i Australien eller USA, skal du nu nogenlunde permanent på afvænning fra. Chancerne for, at du kan opstøve dit favoritslik i Danmark er små, og du må i stedet desperat importere Tim Tams igennem venner og bekendte, der lige tilfældigvis skal et smut forbi Australien.

Du kan lige så godt forberede dig - et studieophold i udlandet bliver dit livs største eventyr!

Vil du af sted på et studieophold i udlandet?
Kontakt en studievejleder

 

 

Kontakt