"De bedste 6 måneder i mit liv"

"De bedste 6 måneder i mit liv"

Isabelle Marie Zulueta Jensen har tilbragt et semester i New Zealand  på Auckland University of Technology (AUT). Ifølge hende har det været de bedste 6 måneder i hendes liv. Læs mere om hendes erfaringer fra studietiden på New Zealand her! 

Hvorfor New Zealand og AUT?

Jeg har længe ønsket at se New Zealand, og jeg ville gerne gøre noget, som jeg samtidigt vidste også gav mening for fremtiden. Derfor faldt valget på et semester i udlandet. Samtidig med at jeg får oplevet, hvordan studielivet er her i storbyen, får jeg også en masse oplevelser udenom studielivet. New Zealand har så utrolig meget at byde på!

Jeg kiggede på flere forskellige universiteter i New Zealand, men min interesse faldt i særdeleshed på AUT. Skolen har et godt ry, og jeg havde læst mange gode tilbagemeldinger fra tidligere elever. Skolen er også utrolig moderne, den ligger midt i centrum af Auckland og så har skolen meget fokus på hver enkelt elev. 

Hokita River på Sør-Øya - Isabelle studerer på New ZealandNew Zealand kan byde på fantastiske naturoplevelser, som Hokita River på sydøen.

Studiene og fremtiden

Jeg valgte fire forskellige fag: Visual Communication in Business, Public Relations, Media Communication og International Noho Marae. Sidstnævnte fag er en introduktion til Maori kulturen, hvor vi lærer traditioner og lidt af sproget, og det var faktisk også det fag, som jeg fandt mest interessant.

Jeg har nu fået en introduktion til fagene ovenfor, og målet med det var at finde ud af hvilken retning, jeg gerne vil fortsætte i. Jeg er kommet frem til, at jeg gerne vil arbejde med noget inden for medier, og dette semester har været en virkelig god måde, at få prøvet en masse forskellige fag og retninger af på. Jeg har lært, hvordan det er at arbejde med PR, hvordan man visualiserer et budskab til forskellige målgrupper og lært, hvordan medierne konstant udvikler sig. I denne branche må man ikke være bange for at lave fejl, for det handler blot om at lære af fejlen og prøve igen! Man må være udadvendt og være god til at håndtere mennesker på en fin måde.

Isabelle Jensen studerer ett semester på AUT på New ZealandIsabelle Marie Zulueta Jensen studerer på AUT på New Zealand. - Det har været de bedste seks måneder i mit liv!

Studielivet i Auckland

Eleverne er generelt mere åbne og de er ikke blege for at starte en samtale og lære nye mennesker at kende. Jeg er vild med at de fleste går i klipklapperne, uanset vejret og hvor de skal hen - det er ligesom bare stilen her. Alt er utrolig laidback. 

Jeg boede på WSA (Wellesley Student Accomodation) som er kollegie, der hører til AUT. Jeg boede med fire andre, hvor vi delte køkken, stue og bad. Alle de andre var fra New Zealand, såkaldte ”kiwis”, og jeg stortrivedes med dem! Du kan selv vælge, om du vil bo med samme køn eller et miks, og om du helst vil bo sammen med andre internationale studerende.

Isabelle og en venninne ved Tongariro Crossing på New Zealand

Isabelle og en veninde ved Tongariro Crossing - en 19 km tur hvor man blandt andet kan se 'Mount Doom' fra Ringenes Herre-filmene.

Vil du anbefale andre at studere i udlandet?

Helt sikkert! De sidste seks måneder har været de absolut bedste i mit liv hidtil, og jeg har fået så mange minder og oplevelser jeg vil tage med mig videre i livet. Man lærer meget om sig selv og finder ud af, hvad man vil i fremtiden og hvilken retning, man gerne vil gå i. Det at være på egen hånd i et helt fremmed land gør dig bedre forberedt på livet som "voksen", og man tablerer venskaber man ved, man kommer til at have resten af sit liv.

Isabelle på Roy's peak med fantastisk utsikt over Lake WanakaIsabelle på Roy's peak med fantastisk udsigt over Lake Wanaka på Sydøen.

Har du nogen tips til andre studerende, som vil læse det samme som dig?

Det er meget skolearbejde og det engelske var lidt mere avanceret end det jeg var vant til. Man lærer så meget af det, men man bør være forberedt på at skulle ligge en del arbejde i det.

Hvorfor valgte du at søge via KILROY?

Jeg har mange ældre venner, som har brugt KILROY, og som var rigtig tilfredse med det. Det samme er jeg! Takket være alt den gode hjælp jeg fik, følte jeg mig mere forberedt og mindre stresset over at skulle flytte helt alene om den anden side af jorden for at studere. 

Vil du vide mere om Auckland University of Technology?
Læs mere her
Har du spørgsmål til studier på New Zealand?
Send os en email
Kontakt