Praktikhistorie fra San Diego: "Jeg fik lov til at være journalist fra dag ét"

Praktikhistorie fra San Diego: "Jeg fik lov til at være journalist fra dag ét"

Mathilde læser Medievidenskab i Aarhus og har gennem hele sin studietid vidst, at hun ville i praktik i udlandet og helst i 'Sunny California'. Som journaliststuderende er der hård konkurrence om praktikpladserne herhjemme, og sammen med lysten til at opsøge nye oplevelser i en anden kultur, fik dette Mathilde til at søge praktik i udlandet gennem KILROY. Læs om hendes praktikoplevelse som journalist i San Diego her:

Hvad fik dig til at overveje et praktikophold i udlandet?

Jeg har altid drømt om at blive journalist, men hjemme i Danmark havde jeg svært ved at komme i praktik på en avis, fordi jeg skulle kæmpe med alle de ”rigtige” journaliststuderende på DMJX.

Jeg har derfor altid tænkt, at det ville forbedre mine chancer, hvis jeg søgte udenfor Danmarks grænser. Derudover har jeg altid drømt om at arbejde i udlandet, og jeg så derfor et praktikophold i USA, som en god mulighed for at få en smagsprøve på arbejdslivet i udlandet. Og jeg sidder nu her seks måneder senere og er i gang med at forsøge at få et arbejdsvisum, så jeg kan komme tilbage til palmetræerne, surfbrættet og min nye yndlings by, San Diego.

praktik som journalist i californien i usa
Mathilde havde aldrig været i USA før, og efter at være kommet hjem er hun allerede i gang med at undersøge mulighederne for at komme tilbage.

Hvad fik du ud af din arbejdsplads?

Jeg var i praktik hos San Diego Community Newspaper Group, som publicerer tre forskellige lokalaviser i San Diego. Udover at kontoret er placeret i Pacific Beach, som er et af de fedeste områder i hele San Diego, huser det også de sødeste og sjoveste kollegaer. De tog imod mig med åbne arme, og det føltes fedt for én gangs skyld at være lidt eksotisk med mit traditionelle blonde hår og mine blå øjne.

Jeg fik lov til at arbejde som journalist fra dag ét, og jeg var ude at lave mit første interview efter tre timer som praktikant. Grammatiske og sproglige fejl eller ej, skrev jeg artikler og lavede interviews på lige fod med de andre journalister. Jeg fik tilmed min egen klumme, som udkom hver uge. Det var en form for frihed under ansvar, hvor jeg selv kunne styre hvad jeg synes kunne være spændende at skrive, hvilke historier jeg havde lyst til at dække, og hvem jeg ville interviewe, så længe jeg nåede det hele inden for deadline. Trods min status som ”foreign” fik jeg utrolig meget ansvar, og jeg har taget en masse ny viden og nye perspektiver med mig hjem i kufferten.

praktik i san diego - praktikplads i californien
Selvom solen skinner højt, fejrer man selvfølgelig også jul i San Diego.

Hvad var dine bedste oplevelser på din arbejdsplads?

Inden min første arbejdsdag modtog jeg en mail omkring dresscoden, som blev beskrevet som "California casual". Uden at vide hvad det betød, mødte jeg op i det stiveste office outfit, mens mine kollegaer gik rundt i bare fødder, shorts, Hawaii skjorter og strandkjoler. California casual beskriver generelt meget godt mit praktikophold. Jeg fik lov til at gå klokken halv tre hver dag, så jeg havde tid til at arbejde på min tan, spille beach volley og nyde Cali livet.

På mine seks måneder i USA nåede jeg både at tilegne mig en masse spændende faglig viden samtidig med, at jeg kan se tilbage på tonsvis af fantastiske oplevelser og spændende eventyr. Derudover har jeg mødt en masse søde og inspirerende mennesker samt dækket både sjove, triste og lærerige historier.

praktikplads californien
Ved siden af de spændende arbejdsdage havde Mathilde også tid til at rejse rundt i USA og Mexico. Her står hun sammen med to venner i Miami.

Hvad overraskede dig mest under dit ophold?

Da jeg drog afsted, havde jeg ingen anelse om, hvad der ventede mig i cheeseburgernes, Coca Colaens og den orange præsidents land. Danmark og USA er som dag og nat og at sammenligne de to lande er næsten ikke fair. Vi har forskellige traditioner, forskellige normer, forskellige regler og forskellige måder at gøre tingene på. I Danmark er det en norm ikke at tale med fremmede mennesker ved busstoppestedet, og i USA er det normalt at spørge fremmede mennesker, hvordan de har det. Mit praktikophold har lært mig nye måder at gøre tingene på, og jeg har virkelig fået udvidet min horisont. 

internship californien
San Diego er bare en af utallige fede byer, hvor man kan komme i praktik gennem KILROY. 

Hvorfor praktik i San Diego?

Jeg fortalte KILROY, at jeg gerne ville i praktik på en avis, og at jeg havde USA og Australien i tankerne, og sammen fandt vi frem til at et ophold i USA nok ville give det bedste udbytte indenfor min branche. Jeg besluttede, at drømmescenariet var et praktikophold hos en lokal avis i enten New York, Washington eller Californien. Jeg havde på daværende tidspunkt aldrig været i USA, og det var de tre steder, jeg havde hørt mest positivt om fra venner og familie. Nogle måneder senere blev jeg kontaktet omkring en lokalavis i San Diego, som gerne ville have mig til samtale. Den plads fik jeg heldigvis, og jeg kunne ikke have drømt om hverken et bedre praktiksted eller en bedre by at bo i.

En solnedgang med palmer i forgrunden er bare lidt flottere
Mathilde fik gjort sin drøm til virkelighed med en lærerig og udviklende praktikplads som journalist i sin drømmedestination, San Diego. 

Hvad fik du ud af at søge hjælp, fremfor at gøre det selv?

Jeg havde fået fortalt forinden, at visumansøgningsprocessen til USA kan være et mareridt, og jeg undersøgte derfor mulighederne for at få hjælp. Jeg havde læst mig frem til, at KILROY tilbød praktik i USA, Australien og Kina, jeg ringede dem derfor op, og så var processen faktisk allerede i gang dagen efter.

Først KILROY og senere organisationen GACC fungerede som støttehjul og guidede mig igennem hele processen fra start til slut. De satte mig blandt andet ind i, hvilke dokumenter jeg skulle bruge til ansøgningsprocessen, de fortalte mig præcist hvad jeg skulle sige til mødet på ambassaden, og jeg havde endda en ”prøvepraktiksamtale”, inden jeg skulle til den rigtige praktiksamtale. Med andre ord, samarbejdet med Kilroy og GACC gjorde hele processen med at søge visum og finde praktikplads mere overskuelig og min oplevelse lidt nemmere.

Har du brug for hjælp til dit praktikophold
Kontakt en af vores studievejledere

 

praktik i san diego - praktikplads usa
På sit praktikophold fik Mathilde bl.a. oplevet et vaskeægte poolparty!

Endnu en smuk solnedgang i San Diego
San Diego er fantastisk, men hvor vil du gerne rejse hen på dit praktikophold?

praktik som journalist i usa
Man møder mange dejlige og spændende mennesker på en praktikoplevelse i udlandet. 

Praktik i udlandet med KILROY?
Læs mere her
Kontakt