Praktikprogam i Kina

praktik i Beijing

Praktik i Beijing

Hvordan er det at være i praktik i Beijing og bo i byen? Det fortæller vi dig lidt om her. Og vi kan godt afsløre, at du godt kan begynde at glæde dig. Du får spændende og udfordrende oplevelser som intern i Beijing. Få gratis vejledning hos en studievejleder.

Velkommen til Beijing, hovedstaden i Kina. Beijing, den andenstørste by i Kina, oversættes direkte som "Nord hovedstaden", selvom det ikke altid har heddet sådan - førhen blev byen refereret til som Peking, og har efterfølgende været navngivet ‘Ji’, ‘Zhongdu’, og ‘Dadu’. I 1949 fik byen omsider sit navn Beijing tilbage, og det har den heddet lige siden!

Lidt info om Beijing

Henover de seneste år er Beijing vokset sig til at være en international by der i stigende grad er blevet kosmopolsk og en populær destination for turister, udlandsarbejdere, udenlandske studerende og i de seneste år også udenlandske undervisere. 

Beijing kan bryste sig af nationens største politiske, økonomiske, kulturelle, uddannelses-, handels- og kommunikationscenter, og har et befolkningstal på over 17 millioner mennesker. Der er 16 byer og forstæder i Beijing og 2 landdistrikter, befolket med over 13 millioner mennesker alene i byområderne.

Klimaet i Beijing

De fire årstider i Beijing skiller sig ud fra hinanden, og hver årstid har smukke træk, som gør det svært at vælge en favorit.

Efteråret og foråret er kort og synes at passere hurtigt, hvilket gør plads til Beijing's lange og varme somre. I den anden ende af skalaen har vi de kølige vintre der lader til at vare i evigheder, men de billedskønne syn af byen dækket af sne er nok til at selv de koldeste måneder er det hele værd! Kineserne siger ofte at foråret i Kina er så kort at så snart vinteren er ovre er det tid til forberede sig på sommeren, og det samme gælder for efteråret som leder ind i vinteren!

Når du bor i Beijing kan du forvente at opleve sandstormene der fejer ind over byen om foråret, og forvandler himlen til en spændende orange farve. Selvom dette er nok så fascinerende og værdigt til et flot fotografi, anbefaler jeg at du er forberedt med et par solbriller!

Transport i Beijing

Som en af de mest populære samlingspunkter for transport i det nordlige Kina har Beijing et ekstremt veludviklet transportsystem, hvilket gør byen let og bekvem at bevæge sig rundt i. Som i enhver storby kan myldretiden i Beijing være manisk, men der er så mange former for transport at det er muligt at komme rundt selv på de travleste tidspunkter (8:00 og 18:00).

Sikkerhed i Beijing

Som i ethvert andet land du rejser til, skal du huske at medbringe din sunde fornuft, og Beijing er ingen undtagelse. Uanset hvor du rejser til er det nemt at være skeptisk overfor et nyt sted og antage at alle der så meget som ser på dig er ude på at narre dig. Dette er dog ikke altid tilfældet! Bare husk at bruge din sunde fornuft og så kan du ikke gå helt galt i byen.

Som tidligere nævnt er transport i Beijing travl og tæt pakket, så husk at hav dine ejendele på et sikkert sted. Lommetyveri forekommer af og til så opbevar din taske foran dig, og dine penge og mobiltelefon hvor du kan se dem.

Som hovedstad flokker mennesker til Beijing i hobetal, og tilsyneladende er der nogle lokale der laver tricktyverier for at franarre intetanende turister deres valuta. To af de mest populære trick målrettet vestlige turister er "kunstgalleri tricket" og "te ceremoni tricket". Det første går ud på at en "kunststuderende" tilnærmer sig dig og tilbyder at tage dig med til et galleri, hvor de vil forsøge at overtale dig til at købe et "originalt" maleri til overpris som en hjælp til at betale deres skolepenge. Dette er måske sandt i nogle tilfælde, men normalt vil det vise sig når du tager maleriet med hjem at det er i dårlig kvalitet eller en fotokopi. Det andet, "det store te trick", består normalt af en venlig person der tilbyder at tage dig med til en te-forretning for at prøvesmage noget af Kinas mest berømte te helt gratis! De vil overtale dig til at gå med, og siden det nu er gratis, hvorfor ikke? Gør det ikke, de vil sidde og drikke te med dig, og så give dig en regning på 800RMB og så tvinge dig til at betale, ellers vil dig tilkalde politiet, hvilket vil sætte dig i en noget ubehaglig situation. Hvis du ender op i en af dise to scenarier, så gå ikke i panik, bare gå din vej! Tricks som disse er lette at undgå hvis du er klar over dem. Hvis du bliver tilnærmet er det let at gå din vej, bare sig høfligt nej tak, og de vil ikke forstyrre dig igen!

Maden i Beijing - dette skal du smage

Hvis du er så heldig at komme til at rejse rundt i Kina, vil du hurtigt opdage at kinesisk mad er meget varieret i de forskellige provinser. I Beijing består maden mest af hvedeprodukter så som nudler, fladbrød, dumplings og dampede boller (udtales bao-ze), som alle er populære, selvom ris er hovedingrediensen for de fleste lokale.

En tur til Beijing er ikke fuldendt før man har prøvet den berygtede "Peking ristet and". Denne lækre specialitet er populær hos såvel turister som lokale og kan bestilles i restauranter over hele byen. Hold udkig efter de berømte "Quanjude" restauranter i Beijing (全聚德), hvis du søger en uforglemmelig spiseoplevelse! En favoritret som især er populær i Beijings kolde måneder er "Hot Pot"; en slags gryderet bestående af tynde skiver kød som du selv kan varme op ved dit bord. Når der tilføjes grøntsager og krydderier til vandet bliver denne ret det perfekte måltid på en kold dag, og selve madlavningen er en underholdende oplevelse!

Beijing er kendt for sine livlige snack gader, så hvis du er ude efter at prøve billig gademad er det let tilgængeligt i mange gader over hele byen. Se efter "Chuan"; stegt kød på pinde, som kan købes for blot 2RMB! For de eventyrlystne er der i snack-boderne mulighed for at prøve skorpion, slange eller biller, hvilket betragtes som en delikatesse i Beijing.

I de senere år er en genkendelig blanding af øst og vest blevet tydelig i madstilen i Beijing, og selvom traditionelle retter altid vil forblive ekstremt populære, kan eksperimenter med fusioner af madstile blive fundet på menukortet hos flere restauranter. 

For at imødekomme den stigende efterspørgsel på international mad åbnes der hele tiden nye vestligt inspirerede restauranter op rundt omkring i byen. Det gør den mad vi savner hjemmefra tilgængelig, men vær forberedt på at prisen er meget højere end den lokale mad!

De fleste store restauranter har engelske oversættelser på menukortet, men på de små lokale steder er menuerne ofte udelukkende på kinesisk. Mit råd er at tag din mandarin-ordbog med dig og hav lidt sjov med at se hvad de har og bestil en masse forskellige retter!

Leveomkostninger som praktikant i Beijing

Leveomkostningerne i Beijing er ikke så høje som man kunne forestille sig i en hovedstad. Som når man besøger enhvert nyt sted afhænger dit forbrug af penge af hvad du køber og hvilken ivsstil du vælger at føre. Hvis du ønsker a leve på et lille budget, så er dette absolut muligt i Beijing. Hvis du er indstillet på at tage metroen eller bussen og spise på lokale kinesiske restauranter vil du kun skulle bruge meget få penge.

Et rigtig godt råd er at leve som de lokale: Forsøg at undgå at blive fristet af de vestlige supermarkeder og burger-restauranter, eller gem dem til en særlig lejlighed, da et gennemsnitligt vestligt måltid kan koste 45 RMB, hvilket sammenlignet med en lokal kinesisk ret (12-18RMB) hurtigt kan løbe op i mange penge. Hvis du er i Beijing i en længere tidsperiode er det en god idé at sprede sightseeing ud over dit ophold. På den måde vil du ikke bruge alt for mange penge på for kort tid. Sigt også efter at leve på et budget; beslut dig for et realistisk ugentligt eller månedligt beløb og hold dig til det. 2,000 RMB (eksklusiv bolig) er opnåeligt, så længe du lever fornuftigt.

Når du ansøger om praktik i Kina gennem KILROY er bolig inkluderet, hvilket gør det nemt. Læs mere om hvad der er inkluderet som praktikant i Beijing her.

Vil du vide mere om praktik i Kina?
Få gratis vejledning

 

Kontakt