Praktikprogam i Kina

julie i praktik i kina

Julie i praktik i Chengdu i Kina

Læs Julies historie fra sin tid som praktikant i Kina hos virksomheden Olymvax i byen Chengdu. Få indblik i hvordan det er at bo, leve og have sin daglige gang som praktikant i en kinesisk virksomhed .

Navn: Julie Moesborg
Alder: 21
Praktikby: Chengdu, Sichuan, Kina
Praktiksted: Olymvax
Uddannelse: Diplomingeniør i bioteknologi, Aarhus universitet, Ingeniørhøjskolen

Hvorfor valgte du at tage i praktik i Kina frem for i Danmark?
"Jeg ville gerne ud og opleve noget nyt. Mulighederne i Danmark var bl.a. et rensningsanlæg, hvilket ikke tiltalte mig særlig meget. Desuden er jeg en meget rejselysten type, så at kunne kombinere praktik med kulturel erfaring, var for mig en kæmpe gevinst. Derudover tænkte jeg på min egen fremtid, og Kinas eksponentielle teknologiske vækst."

Hvad kunne du bedst lide ved byen Chengdu?
"Priserne. Man hører meget om de billige varer i Kina, og min erfaring med Chengdu, er at priserne på deres gastronomiske markeder er markant billigere, end i Danmark. Læg dernæst den meget unikke og særprægede lokale delikatesse oveni, så har du en fremragende cocktail af både god og billig mad. Lige med undtagelse af deres stegte kyllingefødder og kaninhjerne. Foruden den billige mad, er jeg blevet positivt overrasket over lokalbefolkningen. Det er sjældent, at folk ikke er hjælpsomme, og mange er endda initiativrige når det kommer til at indgå i dialog."

Hvad har indtil nu været din fedeste oplevelse under dit praktikophold?
"Jeg føler at jeg er til nytte og kan gøre en forskel. At komme ud og omvende teori til praksis, og rent faktisk indgå i arbejdet på lige fod med alle andre er en fornøjelse. Der har endda været plads til, at jeg kunne komme med egne forslag og sætte dem til livs."

Hvilke arbejdsopgaver har du haft i din praktik?
"Jeg er en del af  Research- og Udviklingsafdelingen. Vores opgave er at udvikle en oprensningsstrategi for tre forskellige antigener, som skal bruges til en vaccine. Derfor indeholder min arbejdsdag en del laboratoriearbejde, hvilket har givet mig mulighed for at få praktisk erfaring med både ultrafiltrering, adsorptionsteknikker og kromatografiske metoder.

Der har ikke som sådan været nogle ’praktikantopgaver’. Jeg bliver behandlet og arbejder på lige fod med alle ansatte. Mine arbejdsopgaver er varierende – nogle dage er intense og spændende, mens andre dage er rolige og afslappende. Den typiske mentalitet i Chengdu er ekstremt afslappende og det er sjældent, at man går mere end 3 km/t. Hastværk er lastværk." 

Hvordan ser en helt almindelig dag som praktikant ud?
"Den ligner til forveksling utrolig meget den helt almindelige dag, som ansatte har. Mine kompetencer indenfor det bioteknologiske område, kombineret med min evne til at tænke ud af boksen, har givet mig plads og anerkendelse. Og der har været plads til at udfolde mig."

Har du nogle gode råd til andre som overvejer praktik i Chengdu?
"Skab dig hurtigt et netværk. Som vestlig person kan man hurtig føle sig ensom, når man ikke kan snakke eller forstå sproget. Der er mange unge hernede, som rent faktisk snakker forståeligt engelsk, og de er mere end villige til at hjælpe dig."

  • Download desuden en oversættelse applikation på din smartphone. Den er en livsreder.
  • Køb dig et rejsekort – det bliver også nødvendigt, med mindre du vil bruge 20 minutter på at købe en billet.
  • WeChat. Endnu en app, som alle bruger hernede. Det erstatter WhatsApp og Facebook i én.
  • Sørg for at få en VPN forbindelse. Google, Facebook, Gmail, Dropbox m.m. er aflukket af GFW (The Great Firewall).
  • Forbered dig på at spise med pinde, og forbered dine smagsløg på stærk mad. Chengdu er kendt for sin stærke cuisine.


Kan du anbefale en god, cafe, restaurant eller bar i Chengdu?
"Starbucks er lækker, hvis du føler trang til kaffe. Al kaffe er nemlig lige dyrt i Kina. Waipoxin – de gav mig gratis ris, fordi jeg var hvid og gerne ville fotograferes foran butikken. Det trick kan du faktisk ofte udnytte hernede." ;)

Se billeder fra Julies praktikophold i Kina:praktik i kinavirksomhedspraktik kinakina praktikinternship china

Kontakt