College Sport i USA

sportslegat - College i USA
Bemærk venligst, at vi i øjeblikket desværre ikke kan tilbyde sportslegater til college i USA. Hold øje med vores hjemmeside vedrørende nyt på dette område.

Den amerikanske college idræt er meget traditionsrig og den følges af millioner af mennesker over hele USA.

Det store interesse stammer fra dets lange traditioner af konkurrencer imellem skolerne. En anden faktor er at der ikke findes et lige så udbredt klubsystem som i Europa. I USA er mange tilknyttet til den skole som de selv har gået på eller den skole som ligge i nærheden. Eftersom man konkurrerer for skolen identificerer de fleste sig mere med deres skole i USA end hvad man for eksempelvis gør i Danmark. Et eksempel på dette er alle de college trøjer med amerikanske universitetsnavne som man ser over hele verden.

Amerikansk fodbold, baseball og basketball har den største interesse men også andre sportsgrene kan tillokke store tilskuermasser ved store kampe og turneringer. I den største sportsgren, amerikansk fodbold, findes der skoler som tiltrækker mere end 80.000 - 100.000 tilskuere til en enkelt kamp. Dette gør at disse idrætsevents er store "happenings" som skaber et sammenhold, som alle vil være en del af.

NCAA - National Collegiate Athletics Association

NCAA er en stor del af de amerikanske college- og universiteters idrætsliv. Organisationens hovedformål er at koordinere konkurrencer og turneringer mellem universiteter og colleges. Studierne er af yderste vigtighed eftersom størsteparten af de studerende ikke kommer til at blive professionelle sportsfolk og derfor ikke kommer til at tjene penge på deres sport. Uddannelsen er derved noget som de kan falde tilbage på.

NCAA har mange regler som trænere og studerende skal følge, både under og efter rekrutteringsprocessen. Reglerne skal følges for at du som studerende ikke får problemer med NCAA og i værste fald bliver valgt fra eller bliver frataget dit stipendium.
Skolerne opdeles i 3 forskellige divisioner; I, II og III. Hvilket hold en skole tilhører afhænger af, hvor mange idrætsformer de har samt hvilke idrætsfaciliteter de har. Alle hold på skolen tilhører den samme division. Holdene kan derfor ikke flyttes op eller ned på grund af dets idrætsmæssige resultater.

At et bestemt hold tilhører division I, behøver ikke at betyde at det er bedre end alle division II-hold. Det adskiller sig meget fra hvilket hold i division I (ligesom det gør mellem de forskellige hold i de andre divisioner) og en god division II-hold indenfor en vis disciplin kan derfor være bedre end mange af division I-holdene i samme disciplin. Den akademiske standard har intet at gøre med hvilken division en skole tilhører.

NCAA Eligibility Center

NCAA Eligibility Center (tidligere Clearinghouse) er en organisation som bedømmer de studerendes kompetence til at dyrke idræt ved en division I eller II-skole. Evalueringen som NCAA Eligibility Center udarbejder, baseres mest på de studerendes akademiske niveau. Det er obligatorisk at registrere sig hos denne organisation for at kunne dyrke idræt ved en division I eller II-skole.

NAIA - National Association of Intercollegiate Athletics

NAIA er ligesom NCAA en sammenslutning af amerikanske skoler som organiserer college idræt. Medlemmerne i NAIA er ofte mindre skoler, men dette betyder dog ikke at chancen for stipendier er lille. I mange tilfælde kan den være større end hos NCAA-skoler. En fordel med NAIA-skoler er at de med sine færre elever har et mere personligt præg og klasserne er oftest mindre.

NJCAA - National Junior College Athletic Association

NJCAA organiserer idræt for alle 2-årige skoler. Et Junior College er et godt alternativ for den som har en mindre god eksamen fra gymnasiet, savner kurser som kræves af NCAA Eligibility Center eller som idrætsmæssigt ikke kan få en plads hos NCAA eller NAIA. Efter to år kan du eventuelt, hvis du har udviklet dig tilstrækkeligt meget, vælge at overflytte til en NCAA- eller NAIA-skole.

Få mere information om sportslegat til USA
Kontakt KILROY
Kontakt