Anerkendelse af udenlandske studiefag

fag i udlandet
Hvis du planlægger at studere i udlandet i et eller to semestre, som en del af din Bachelor- eller Masteruddannelse, skal dit universitet godkende de kurser du ønsker at tage i udlandet. Der er to trin i denne proces: Første trin er at få godkendt dine fag inden du tager af sted. Det andet trin er at få meritgodkendt de fag/kurser du rent faktisk endte op med at tage og gennemføre under dit studieophold når du kommer hjem, af dit universitet i Danmark.

Denne proces kan være en smule forvirrende da du skal have alle fag godkendt inden afrejse og endelig godkendelse når du igen vender hjem.

Det kan være svært at indhente information om hvilke fag det er muligt at tage ved dit ønskede universitet, og når du først er kommet af sted kan det være du indser at andre fag faktisk vil være mere interessante og bedre for din videre uddannelse. De fleste universiteter bekymrer sig ikke om at du skifter fag, men hvis du ikke ansøger om forhåndsgodkendelse af fag inden du rejser, vil de formentligt slet ikke overveje at godkende de fag du ender med at gennemføre. Det er derfor vigtigt at undersøge hvor fleksibel dit universitet er i denne proces inden du rejser.

Godkendelsesprocessen for fag hos et udenlandsk universitet varierer fra universitet til universitet. Kontakt en studievejleder hos dit universitet for at få hjælp til denne proces.

KILROY studievejledere har erfaring med denne proces og kan tilbyde generelle råd til hvordan du skal forholde dig. 

Få vejledning til dit studieophold i udlandet
Kontakt KILROY
Kontakt