Finansiering af studier i udlandet

Finansiering af studier i udlandet
Det at finansiere dine studier i udlandet, kommer muligvis til at være en af dine største bekymringer, når du overvejer at studere i udlandet.

Hvad koster det at læse i udlandet?

Prisen varierer meget fra land til land og universitet til universitet. Vi anbefaler at du kontakter os for at høre mere om dét land og dét universitet du ønsker at læse på.

I langt det fleste tilfælde vil du opleve at du skal betale studieafgifter til de udenlandske universiteter for at studere der. Det kan også være svært at danne sig et overblik over de daglige leveomkostninger i et andet land. Du burde også inkludere prisen for at rejse til det land du vil studere i, i dit budget. 

I nogle tilfælde kan du måske blive overrasket over at studier i udlandet kan blive billigere end i dit hjemland. Offentlig støtte i form af SU og udlandsstipendium kan hjælpe dig økonomisk til at kunne gennemføre dit studieophold i udlandet. Derudover kan du ansøge om legater som f.eks. KILROY Foundations studielegat, der kan hjælpe dig noget af vejen. I nogle tilfælde tilbyder vores samarbejdsuniversiteter også stipendier til internationale studerende.

Leveomkostningerne i et andet land kan også være billigere end det er i Danmark. Du kan også overveje at have et studiejob ved siden af dine studier i udlandet, fx på café, for at hjælpe din økonomiske situation. Vi anbefaler at du medbringer nok penge til at kunne gennemføre det første semester uden et studiejob, så du har nok tid til at blive vant til arbejdsbyrden fra universitetet. Nogle af vores studerende foretrækker at tage hjem i sommerferierne for at arbejde og spare penge op til næste semesters betaling.

Ansøg om et KILROY Foundation-legat
Ansøg her!
Kontakt