Legater til studier i udlandet

Legater til studier i udlandet
Du har utallige muligheder for at ansøge om økonomisk støtte fra private fonde i forbindelse med et studieophold i udlandet. Nogle legater henvender sig bredt, mens andre kan søges af specifikke målgrupper. Her på siden finder du en række gode råd til studerende der søger legater til studieophold i udlandet.

Start din legatsøgning tidligt

Nogle legater har ansøgningsfrister en eller to gange årligt. Vi foreslår derfor, at du så tidligt som muligt undersøger hvilke legater du kan ansøge om og hvornår. Så snart du har afsendt din ansøgning om optagelse på et universitet igennem KILROY, kan du få et bekræftelsesbrev fra os, som du kan vedlægge din legatansøgning, indtil du modtager et endeligt tilbud fra universitetet.

Udform en standard ansøgning
- og husk at tilpasse den

Du kommer nok til at sende mere end 10 ansøgninger afsted, så du kan bespare en masse tid ved at udarbejde en standard ansøgning. Du skal dog altid huske på, at tilpasse din ansøgning til den fond, som du ansøger et legat fra. De forskellige legatfonde tilbydes til forskellige formål og det er altid vigtigt at argumentere for hvorfor lige nøjagtigt din profil passer til deres overordnede formål.

Udarbejd et realistisk budget

Du burde altid vedlægge et budget til din legatansøgning. Husk at du både skal inkludere indtægter og udgifter i dit budget. Budgettet skal kunne illustrere, at du netop har brug for et legat til dit studieophold. Husk at inkludere alle ekstra omkostninger.

En mer-udgift der f.eks. kan tilføjes, kan være rejser rundt i det land, som du ønsker at studere i. Dit argument kan være at du ønsker yderligere kulturindsigt i landet. Du kan selv finde andre legater ved at søge specifikt på nettet eller kigge i diverse legathåndbøger (findes f.eks. på bibliotekerne).

Legater til dit studieophold i udlandet

Vi har udarbejdet en liste over nogle af de legater som du kan ansøge om. Den nedenstående liste over legater og fonde skal ikke ses som en total liste, men i stedet give dig en idé om nogle af de legater der tilbydes. Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har forslag til yderligere legater der burde tilføjes på listen.

KILROY Foundations studielegat

KILROY Foundation er en non-profit organisation etableret i 2013 for at forbedre uddannelsesmulighederne over hele verden. Dette sker gennem hjælpeprojekter i udlandet relateret til uddannelse såvel som studielegater til studerende i Norden, Holland og Belgien.

KILROY Foundation uddeler studielegater til individuelle unge eller studerende der ønsker at:

 • Studere i udlandet
 • Tage et praktikophold i udlandet
 • Arbejde som frivillig i udlandet

Læs mere om studielegatet og ansøg.

Legater fra danske universiteter

Andre hjemmesider med legater

Eksempler på legater administreret af en kommune

 • Københavns Kommunes uddannelseslegater
 • Frederikshavns Kommunes legat
 • Næstveds Kommunes uddannelseslegat
 • Silkeborgs Kommunes uddannelseslegat
 • Dragør Kommunes Uddannelseslegat
 • Esbjerg Kommune
 • Nyborg Kommunes uddannelseslegat
 • Svendborg Kommunes uddannelseslegat
 • Tjek også din egen kommune for uddannelseslegater.

Legater til kreative fag

Øvrige rejselegater

Fonde og legater under administration af Dansk Erhverv

Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond.

Bibliotekerne tilbyder flere legathåndbøger som du kan låne

 • Kraks Fonds- og Legatvejviser (Krak, findes kun i papirformat) 
 • Legater, studielån og kollegier (Akademisk Forlag) 
 • Vejviser til legater og fonde (Billesø og Balzer)

Vil du på studieophold i udlandet?

KILROY er eksperter i at få dig på studieophold i udlandet. Skriv os en mail, hvis du vil høre mere om, hvordan du kommer af sted og hvordan du bedst muligt får finansieret dit studieophold gennem KILROY.

Ansøg om et KILROY Foundation-legat
Ansøg her!
Kontakt