Inden du rejser ud til studier i udlandet

Studier i udlandet
Når du først overvejer at studere i udlandet, vil du hurtigt indse, at der skal en del forberedelse til. Gå ikke i panik! KILROY har vejledt hundredvis af studerende igennem processen - vi ved, hvordan man skal forberede sig og hvornår man skal i gang.

Step 1: Valg af land, universitet og studie

Nogle studerende ved præcis, hvor og hvad de vil studere, mens andre studerende ikke har gjort sig ligeså mange tanker. KILROYs' studievejleder kan tilbyde dig vejledning og inspiration, uanset hvor langt du er nået, så du kan komme videre i processen.

Vores studievejleder kan også bestille brochurer eller skaffe ansøgningsformularer fra vores partner universiteter til dig. Du kan starte med at undersøge vores information om Universiteter og uddannelser i udlandet.

Sørg også for at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvor meget det vil komme til at koste at studere i udlandet og hvordan du vil betale for dit ophold. Start med at læse vores information om SU , legater og leveomkostninger for at danne dig et overblik og sammensætte et budget. Du kan også kontakte KILROY for at få vores foreslåede budget tilsendt.

Step 2: Ansøgning

Når du ved, hvor du vil hen og hvad du vil studere, er det tid til at arbejde på selve ansøgningen. Ofte er det nødvendigt at bevise sine færdigheder i Engelsk som del af ansøgningen. Du skal også vedlægge dine seneste karakterbeviser.

Hvis du søger om at komme til USA eller Canada, skal du vedlægge bevis for din økonomi. Kontakt KILROY education for mere information.

Du skal regne med at behandlingen af din ansøgning vil tage 3-6 uger fra det øjeblik din ansøgning er skrevet, og KILROY sender den af sted, til du får et svar fra universitetet. KILROY vil sørge for at din ansøgning bliver prioriteret og vi formidler al kontakten mellem dig og dit universitet i udlandet. Hvis du får et afslag, hjælper vi gerne med at finde et alternativt universitet.

Step 3: Praktiske forberedelser

Når du modtager dit tilbudsbrev, kan du begynde at planlægge alt det praktiske. Det er nu, du kan undersøge reglerne omkring visum, bolig, flybillet og forsikring. Kontakt KILROY for at få tilsendt information om bolig, eller hvis du ønsker at få tilsendt et tilbud på flybillet og forsikring.

Husk at du kan søge om SU og Udlandsstipendium, når du modtager dit tilbud om en studieplads. Sørg for at søge i god tid, da det kan tage nogle måneder, før din ansøgning bliver behandlet.

Finansiering af studier i udlandet

Hvis du skal på Study Abroad som del af din danske videregående uddannelse, kan du søge om at få SU og Udlandsstipendium/Taxametertilskud.

Hvis du vil tage en hel Bachelor uddannelse i udlandet, kan du søge om at få SU. Du kan normalt søge om SU til hele 3-årige Bachelor uddannelser i Australien og New Zealand, og til de sidste tre år af en 4-årig Bachelor uddannelse i USA og Canada.

Hvis du skal tage en hel Kandidat uddannelse i udlandet, kan du søge om SU og muligvis også Udlandsstipendium/Taxametertilskud. Kontakt KILROY for mere information om SU og Udlandsstipendium/Taxametertilskud.

Husk, at der også er masser af legater at søge, når du skal studere i udlandet. Ét af disse er KILROY Foundations legat, der henvender sig til unge, der enten gerne vil studere eller i praktik i udlandet, eller som vælger at arbejde frivilligt i udlandet som en del af deres rejse.

Visum til studier i udlandet

Til de fleste destinationer skal du søge om studievisum før afrejse. Du kan søge om visum, når du har modtaget dit endelige optagelsesbrev fra din udenlandske skole. Sørg for at dit pas er gældende for hele dit ophold og seks måneder efter din planlagte hjemkomstdato. Visumproceduren tager ca. 1 måned til USA og New Zealand, og mellem 3 dage og 6 uger til Australien, afhængigt af om du skal igennem en lægeundersøgelse. Kontakt KILROY for mere information om visum til din destination.

Fly

KILROY travels tilbyder flexbilletter til fordelagtige priser til studerende der skal studere i udlandet igennem KILROY education. Kontakt KILROY education for at få tilsendt et tilbud på en flybillet.

Forsikring

Du skal altid sørge for at være forsikret, når du skal studere i udlandet. KILROY samarbejder med GOUDA Forsikring og kan derfor sælge dig en forsikring, der er godkendt af dit udenlandske universitet, til en fordelagtig pris. Nogle universiteter kræver, at du køber skolens egen helbredsforsikring. Hvis din valgte skole kræver, at du køber deres egen helbredsforsikring, kan du få rabat på din GOUDA forsikring igennem KILROY. Kontakt KILROY for at få tilsendt et godt tilbud på en forsikring.

Bolig i udlandet

De fleste universiteter hjælper gerne internationale studerende med at finde bolig, uanset om du ønsker at bo på eller udenfor campus, i kollegiebolig, lejlighed eller hus. Du kan begynde at søge bolig, når du har modtaget dit endelige tilbud fra universitetet.

Hvis du gerne selv vil finde en lejlighed, kan det være en rigtig god ide at booke et hostel til de første to eller tre uger, så du har tid til at finde en bolig. Kontakt KILROY for hjælp til at finde et hostel til en fordelagtig pris.

Kontakt