Tjekliste – Før du skal af sted

Tjekliste inden du rejser ud til dine studier i udlandet
Kan udlandsopholdet godkendes i Danmark, forsikring, dækker min lokale helbredsforsikring, adresseændring, er mit visa og pas gyldigt? vaccinationer, bank og økonomi, hvor kan jeg bo? ISIC kort, internetadgang, NemID?

Før du skal studere i udlandet, er der mange praktiske ting, som du skal tage dig af. Denne tjekliste kan hjælpe dig til en god studiestart i udlandet.

Forsiking

Har du en gyldig rejseforsikring som dækker rejsen til dit nye land? Dækker din forsikring, mens du bor i udlandet? KILROY samarbejder med Europæiske ERV som har mange års erfaring i at forsikre studerende, som studerer i udlandet. Kontakt KILROY, hvis du har brug for råd omkring forsikring til udlandsstudiet. Vær opmærksom på at en almindelig rejseforsikring mange gange ikke er gyldig, nårdu har fast bopæl i det land du studerer i.

Sygesikring i udlandet

Du er måske vant til at dine helbredsudgifter bliver betalt af myndighederne i Danmark. Hvis du vælger at studere i udlandet er dette ikke nødvendigvis tilfældet. Det er derfor en god ide at undersøge, hvordan dine helbredsudgifter bliver dækket i dit nye land. Hvis det er nødvendigt, køb en forsikring, som dækker helbredsudgifter. Uden en forsikring kan det hurtigt blive dyrt at få behandling i udlandet. Kontakt KILROY education, hvis du har brug for råd omkring helbredsforsikring i udlandet.

Pas og visum

Du skal undersøge reglerne omkring pas og visum, inden du rejser til udlandet for at studere. Det er svært at vejlede omkring pas og visum generelt, da reglerne varierer afhængigt af destination, din nationalitet og den type visum, du ansøger om.

De fleste lande kræver, at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder efter din planlagte hjemrejsedato. Undersøg hvilke regler, der er gældende for dig hos Udenrigsministeriet og hos den lokale ambassade for det land, du skal studere i.

Skal jeg ændre min adresse, når jeg skal studere i udlandet?

Det afhænger af, hvor længe du skal studere i udlandet. Hvis du er væk i længere tid, f.eks. hvis du vil tage en hel uddannelse i udlandet, kan det være en god ide at flytte din adresse til dit nye land. Hvis du skal på Study Abroad i et semester, er det ikke altid nødvendigt at flytte din adresse. Kontakt KILROY eller Borgerservice for mere information.

Vaccinationer

Du skal måske have nogle bestemte vaccinationer, før du skal af sted til udlandet og studere. Antallet og typen af påkrævede vaccinationer afhænger af, hvor i verden du skal hen, hvor længe du skal være der og hvilke vaccinationer, du tidligere har fået. Kontakt KILROY education) eller din læge for mere information.

Bank og økonomi

Det er ikke altid nemt at oprette en bankkonto i et andet land - det kan nogle gange tage flere måneder. I mellemtiden kan du betale med kontanter eller hæve penge fra din danske bankkonto. Sørg for, at du har nok penge til at klare dig det første stykke tid. Nogle danske banker samarbejder med banker i udlandet. Undersøg om din bank herhjemme har samarbejdsaftaler med banker i dit nye land. Dette kan gøre det nemmere at oprette en bankkonto i udlandet.

Bolig under studiet i udlandet

Det kan virke umuligt at finde et sted at bo, når du befinder dig på den anden side af jorden, men mange universiteter tilbyder hjælp og vejledning til internationale studerende. De fleste universiteter har kollegieboliger til rådighed, enten på eller udenfor campus. Ansøg om kollegiebolig i god tid - gerne så snart du modtager et tilbud om en studieplads.

En anden mulighed er at booke nogle nætter på et hostel eller et billigt hotel, så du har et sted at bo, når du ankommer. Så kan du starte med at lede efter et sted at bo, mens du bor på hostel. Det er ofte nemmere at finde bolig i udlandet end det er at gøre det hjemmefra.

Sørg for at gøre dig nogle tanker om, hvad du søger, inden du går i gang. Hvis du gerne vil bo i nærheden af mange andre studerende, kan det være en god ide at bo i kollegiebolig. Hvis du derimod har brug for at have dit eget sted, hvor du kan være alene, er den bedste mulighed for dig måske at finde en lejlighed udenfor campus. Husk at en boligkontrakt nogle gange er bindende for en længere periode, så du skal være sikker på, at du har fundet det helt rigtige, inden du skriver under.

Bestil et Internationalt Studiekort (ISIC)

Et ISIC kort (International Student Identity Card) giver adgang til mere end 200 studierabatter og fordele i Danmark og over 40.000 i resten af verden. Læs mere og bestil dit ISIC-kort.

Adgang til digitale login

Sørg for at du har de nødvendige digitale login oplysninger, f.eks. til netbank, NemID eller Skat i Danmark. Dette vil gøre det meget nemmere at ændre din adresse, betale dine regninger og holde styr på andre offentlige tjenester, mens du studerer i udlandet.

Find det rette universitet og uddannelse gennem KILROY
Kontakt en studievejleder
Kontakt