Jeg vil læse i udlandet | Tringuide | Step by step

Læse i udlandet | Tringuide
Det er en fantastisk stor oplevelse at læse i udlandet. Inden du tager af sted GLÆDER du dig, når du er af sted NYDER du det, og når du er kommet hjem, SAVNER du det. Men inden du pakker kufferten og drager af sted, ligger der en del forarbejde og venter.

Forarbejde til studier i udlandet

Med KILROYs guide til et succesfuldt studieophold i udlandet, bliver du guidet mod målet om drømmen om studier i udlandet. Vores 14 trin gør det nemt og overskueligt at se hvilke trin du skal igennem, hvor langt du er og hvad du mangler at gå igennem.

Trin 1: Hvor i udlandet vil du studere?

Trin 2: Hvilke fag skal du læse på universitetet?

Trin 3: Er din uddannelse godkendt til SU i udlandet?

Trin 4: Tag kontakt til KILROY

Trin 5: Ansøgning skal udfyldes

Trin 6: Jeg vil læse et semester i udlandet

Trin 7: Din ansøgning gennemgås af KILROY

Trin 8: Aftal et personligt møde med KILROY

Trin 9: Hvor lang tid går der før jeg får svar på om jeg er optaget?

Trin 10: Kan jeg få legater til mit studieophold i udlandet?

Trin 11: Hvordan får jeg billige flybilletter?

Trin 12: Skal jeg søge visum til mit studieophold i udlandet?

Trin 13: Hvor skal jeg bo under mit studieophold i udlandet?

Trin 14: Deltag i KILROYs pre-study møder

Trin1: Hvor i udlandet vil du studere?

Find ud af hvor du vil studere i god tid. Det er en rigtig god idé at være ude ca. 5-6 måneder i forvejen. KILROY kan kun hjælpe dig med de universiteter vi har listet på vores hjemmeside.

Vi har også listet en lang række af de uddannelser du kan tage i udlandet, så du kan se hvor de tilbydes samt niveau – på denne måde kan du finde specifik information omkring din studieretning.

Trin 2: Hvilke fag skal du læse på universitetet?

Undersøg universitetets egen hjemmeside. Tilbyder de dig lige de fag eller uddannelsesretning du gerne vil læsse og som du leder efter?

KILROY vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde en oversigt over tilbudte fag og uddannelser, men vi forventer, at du har gjort lidt forarbejde selv.

Trin 3: Er din uddannelse godkendt til SU i udlandet?

Hvis du vil tage en hel kandidat (master) i udlandet skal du undersøge om den uddannelse du vil tage, er godkendt til SU samt udlandsstipendie. Dette gør du på SU Styrelsens Fast Track liste som du finder her: https://info.su.dk/UdlandWeb/FastTrackDispatcher

Hvis ikke den uddannelse du gerne vil tage er på listen, skal du søge om at få den godkendt. Det gør du på siden her.

Ansøgningsproces til studier i udlandet

Trin 4: Tag kontakt til KILROY

Når du har lavet dit forarbejde omkring uddannelse samt godkendelse af fag, kan du tage kontakt til KILROY. KILROY vil med glæde hjælpe dig med et vejledende budget for dit ophold. Vi kan hjælpe dig med det økonomiske omkring studier i udlandet, herunder:

KILROY indgår i et tæt samarbejde med vores partneruniversiteter og vores studievejledere har selv studeret i udlandet, så de kender derfor til hele processen. Kontakt en studievejleder fra KILROY.

Trin 5: Ansøgningen skal udfyldes

KILROY sender dig de rette ansøgningsdokumenter samt en guide til hvordan de skal udfyldes. Derudover er der også en del andre dokumenter som du skal fremskaffe. KILROYs guide er detaljeret, men hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os, således at alt bliver udfyldt korrekt i første omgang.

Trin 6: Jeg vil læse et semester i udlandet (Study Abroad/Freemover)

Hvis du vil af sted på et semester i udlandet (også kaldet Study Abroad/Freemover), skal du tage kontakt til din studievejleder på din uddannelsesinstitution for at få en forhåndsgodkendelse af de fag du ønsker at læse i udlandet. Din uddannelsesinstitution i Danmark har en procedure omkring hvordan en forhåndsgodkendelse foregår, så forhør dig på det internationale kontor på din skole.

KILROY anbefaler at du får godkendt ca. 10 fag, også selvom du i virkeligheden kun skal have 4. På denne måde er du sikker på at få merit hvis nogle af fagene ikke oprettes.

Trin 7: Din ansøgning gennemgås af KILROY

Returner den udfyldte ansøgning samt bilag til KILROY. Vi gennemgår din ansøgning og sikrer os, at alt er udfyldt korrekt, og at du har samlet de rigtige bilag.

Trin 8: Aftal et personligt møde hos KILROY

Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du tager et personligt møde med KILROY. Vi kan også afholde mødet over telefonen såfremt du ikke har mulighed for at komme. Til mødet vil vi gennemgå ansøgningen med dig en sidste gang, for at sikre os, at alt er udfyldt korrekt. Derudover vil vi svare på alle de spørgsmål du har omkring dit studieophold i udlandet.

Til dette møde skal vi også se dine originale eksamenspapirer samt pas, så vi kan tage en autoriseret kopi. Efter mødet sender KILROY din ansøgning af sted direkte til vores repræsentant hos det pågældende universitet.

Mens du venter på svar om optagelse:

Trin 9: Hvor lang tid går der før jeg får svar på om jeg er optaget?

Der kan oftest forventes et svar indenfor 6-8 uger, men variationer kan forekomme, afhængig af hvor tidligt eller sent du søger. KILROY håndterer al kommunikation med universitetet for dig, og sender løbende opdateringer til dig omkring din ansøgning. Skulle der mod forventning være problemer med din ansøgning, fx manglende bilag, sørger vi for at få det bragt i orden så hurtigt som muligt i samarbejde med dig.

Trin 10: Kan jeg få legater til mit studieophold i udlandet?

Du kan nu begynde at søge legater. Du kan finde råd og vejleding til hvordan man søger samt hvor du kan søge legater på vores hjemmeside.

OBS: Du skal vide at legatsøgning er fuldtidsarbejde. Vær omhyggelig og finpuds din ansøgning mange gange. Læs den igennem og vær præcis i din formulering. Det er meget forskelligt hvor stort et beløb man modtager i legater. Nogen får 0 kroner, mens andre får 100.000 kroner. Vær realistisk og søg dem der er rettet mod dig, dit studie og din profil. Alt i alt, er der rig mulighed for at modtage legater hvis du sætter dig godt ind i ansøgningsprocessen.

Trin 11: Hvordan får jeg billige flybilletter?

Efter at du er blevet optaget på dit drømme universitet, vil vi med glæde hjælpe dig med at finde de billigste flybilletter, rejseforsikring samt et ISIC Internationalt studiekort der giver dig studierabatter i hele verden. I de fleste tilfælde vil dit tilbud være mere fordelagtigt end hvad du kan finde på vores hjemmeside i forhold til fleksibilitet. Tilbuddet er uforpligtende og du bestemmer selv om du vil sige ja.

Trin 12: Skal jeg søge visum til mit studieophold i udlandet?

Skal du studere i et land uden for EU, skal du søge om et studievisum. Afhængig af hvilket land der er tale om, kan denne del være meget omfattende. KILROY hjælper dig igennem hele ansøgningsprocessen fra start til slut, og sørger for, at du har dit visum parat når du skal af sted.

Trin 13: Hvor kan jeg bo under mit studieophold i udlandet?

Der er mange muligheder for at finde bolig til dit studieophold i udlandet. De fleste universiteter tilbyder studerende at bo på skolens campus. KILROY kan hjælpe dig med at finde informationer omkring de boligforhold som universiteterne selv tilbyder i form af dormrooms eller studieboliger. Hvis du ønsker selv at finde en bolig med andre studerende, fx i et hus eller en lejlighed i en forstad eller i city, er boligsider på internettet en god mulighed, fx siderne craigstlist og gumtree. Det er op til dig om du ønsker at bo på campus eller selv finde en lejlighed eller hus. Ved privat udlejning skal du dog huske, ikke at betale før du har set boligen.

Trin 14: Deltag i KILROYs pre-study møder

Deltag i KILROYs pre-study møder før du skal af sted. Her giver KILROY dig mulighed for at møde kommende samt tidligere studerende der har været samme sted som dig, få gode råd om stedet og hvad du skal være opmærksom på, samt mulighed for at stille spørgsmål som kun en der har været på stedet kan svare dig på.

Kontakt en studievejleder hos KILROY
Kontakt os
Kontakt