Godt at vide om planlægning af studier i udlandet

planlægge at læse og studere i udlandet
Det er en fantastisk stor oplevelse at læse i udlandet. Inden du tager af sted glæder du dig, når du er af sted nyder du det, og når du er kommet hjem, savner du det. Men inden du pakker kufferten og drager ud på udenlandseventur, ligger der lidt forarbejde og venter. KILROYs studievejledere står klar til at hjælpe dig med at planlægge dit studieophold i udlandet.

Forarbejde til studier i udlandet

Med KILROYs guide til et succesfuldt studieophold i udlandet, bliver du guidet mod målet og drømmen om at studere i udlandet. Vores 14 trin gør det nemt og overskueligt at se, hvilke trin du skal igennem, hvor langt du er og hvad du mangler at gå igennem.

Trin 1: Hvor i udlandet vil du studere?

Trin 2: Hvilke fag skal du læse på universitetet?

Trin 3: Er din uddannelse godkendt til SU i udlandet?

Trin 4: Tag kontakt til KILROY

Trin 5: Ansøgning skal udfyldes

Trin 6: Jeg vil læse et semester i udlandet

Trin 7: Din ansøgning gennemgås af KILROY

Trin 8: Afvent svar om optagelse

Trin 9: Du har fået svar om optagelse!

Trin 10: Kan jeg få legater til mit studieophold i udlandet?

Trin 11: Hvordan får jeg billige flybilletter?

Trin 12: Skal jeg søge visum til mit studieophold i udlandet?

Trin 13: Hvor skal jeg bo under mit studieophold i udlandet?

Trin 14: Deltag i KILROYs pre-study møder

Trin1: Hvor i udlandet vil du studere?

planlæg at læse i udlandet

Find ud af hvor du vil studere i god tid. Det er en rigtig god idé at være ude ca. 5-6 måneder i forvejen. Mindre kan dog også gøre det. Vores studievejledere kan fortælle dig om deadlines på de enkelte universiteter. KILROY kan kun hjælpe dig med de universiteter vi har listet på vores hjemmeside.

 

Trin 2: Hvilke fag drømmer du om at læse på universitetet?

uddannnelse i udlandet - godt at vide

På vores samarbejdsuniversiteter kan du, kort sagt, studere alt hvad hjertet kan begære. Der er uddannelser i udlandet indenfor alle fagområder fx:

 • Business 
 • Dans
 • Kriminologi
 • Jura
 • Fysioterapeut
 • Lærer
 • Marketing
 • Kunst
 • Fitnesslærer
 • Marinebiolog
 • Sygeplejerske
 • Og meget, meget andet
 • Alt er muligt! 

Måske ved du allerede, hvad du godt kunne tænke dig at læse. Måske mangler du nogle gode råd om, hvor din uddannelse tilbydes. Og alt dette kan KILROYs studievejledere fortælle dig mere om. Send dem en e-mailring til os eller book et personligt møde med en studievejleder. Vores studievejledere har selv læst i udlandet, og kender til de forskellige uddannelser på de mange universiteter i udlandet.

Trin 3: Er din uddannelse godkendt til SU i udlandet?

studere i udlandet - læse i udlandet

Hvis du vil tage en hel kandidat (master) i udlandet skal du undersøge om den uddannelse du ønsker at tage, er godkendt til SU samt udlandsstipendie. Dette gør du på SU Styrelsens Fast Track liste som du finder her.

Hvis ikke den uddannelse du gerne vil tage er på listen, skal du søge om at få den godkendt på siden her.

Trin 4: Få gratis studievejledning hos KILROY

studievejledning om uddannelse i udlandet

Når du har lavet dit forarbejde omkring valg af uddannelse og fag samt evt. godkendelse af fag, kan KILROY hjælpe dig med din ansøgning, svare på dine spørgsmål (alle spørgsmål er velkomne) samt vejlede dig om finansieringen af et udlandsophold herunder:

Vi vejleder dig om alle vores samarbejdsuniversiteter og vi står klar til at hjælpe dig med alle de spørgsmål der kan opstå. Kontakt en studievejleder fra KILROY.

Trin 5: Ansøgningen skal udfyldes

ansøgning til uddannelse i udlandet

KILROY sender dig de rette ansøgningsdokumenter til dit drømme universitet, samt en guide til, hvordan de skal udfyldes. Derudover er der også en del andre dokumenter som du skal fremskaffe. KILROYs guide er detaljeret, men hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os, således at alt bliver udfyldt korrekt i første omgang.

Trin 6: Jeg vil læse et semester i udlandet (Study Abroad/Freemover)

study abroad - semester i udlandet - godkendelse af fag 
Hvis du vil af sted på et semester i udlandet (også kaldet Study Abroad/Freemover), skal du tage kontakt til din studievejleder på din uddannelsesinstitution for at få en forhåndsgodkendelse af de fag du ønsker at læse i udlandet. Din uddannelsesinstitution i Danmark har en procedure omkring hvordan en forhåndsgodkendelse foregår, så forhør dig på det internationale kontor på din skole.

KILROY anbefaler at du får godkendt ca. 10 fag, også selvom du i virkeligheden kun skal læse 4. På denne måde er du sikker på at få merit, hvis nogle af fagene ikke oprettes.

Trin 7: Din ansøgning gennemgås af KILROY

ansøgning til uddannelse i udlandet

You're almost there! Returnér den udfyldte ansøgning samt bilag til KILROY. Vi gennemgår din ansøgning og sikrer os, at alt er udfyldt korrekt, og at du har samlet de rigtige bilag. Derudover vil vi svare på alle de spørgsmål du har omkring dit studieophold i udlandet på dette tidspunkt i processen. Til dette møde skal vi også se dine originale eksamenspapirer samt pas, så vi kan tage en autoriseret kopi. Efter mødet sender KILROY din ansøgning af sted direkte til vores repræsentant hos det pågældende universitet.
Hvis du ikke har mulighed for at møde os fysisk, kan vi sagtens holde mødet over telefonen. 

Trin 8: Afvent på svar om optagelse

optagelse på universitet i udlandet

Der kan oftest forventes et svar indenfor 6-8 uger, men variationer kan forekomme, afhængig af, hvor tidligt eller sent du søger. KILROY håndterer al kommunikation med universitetet for dig, og sender løbende opdateringer til dig omkring din ansøgning. Skulle der mod forventning være problemer med din ansøgning, fx manglende bilag, sørger vi for at få det bragt i orden så hurtigt som muligt i samarbejde med dig.

Trin 9: Du får svar om optagelse

læse i udlandet - planlægge at studere i udlandet

Du skal til udlandet at læse - tillykke! Læs mere om de næste skridt forneden: legater, flybilletter, visum og bolig. Undersøg også, om det er muligt at søge et internationalt scholarship. Mange af vores universiteter uddeler årligt scholarships til internationale studerende (listen er ikke 100% opdateret, så kontakt os og hør hvis dit universitet ikke figurerer her. Måske er der alligevel scholarships at søge).

Trin 10: Kan jeg få legater til mit studieophold i udlandet?

Du kan nu begynde at søge legater. Stortset alle legater vil nemlig bede om dit brev om optagelse på universitetet som et bilag til din ansøgning. Du kan finde råd og vejleding til hvordan man søger samt hvor du kan søge legater her.

OBS: Du skal vide at legatsøgning er fuldtidsarbejde. Vær omhyggelig og finpuds din ansøgning mange gange. Læs den igennem og vær præcis i din formulering. Det er meget forskelligt hvor stort et beløb man modtager i legater. Nogen får 0 kroner, mens andre får 100.000 kroner. Vær realistisk og søg dem der er rettet mod dig, dit studie og din profil. Alt i alt, er der rig mulighed for at modtage legater hvis du sætter dig godt ind i ansøgningsprocessen.

Trin 11: Hvordan får jeg billige flybilletter?

billige flybilletter til studerende

Efter at du er blevet optaget på dit drømme universitet, vil vi med glæde hjælpe dig med at finde de billigste flybilletter og en rejseforsikring. I de fleste tilfælde vil dit personlige tilbud være mere fordelagtigt, end hvad du kan finde på vores hjemmeside i forhold til fleksibilitet. Tilbuddet er uforpligtende og du bestemmer selv om du vil sige ja. Da vi har specialaftaler med flyselskaberne, kan vi tilbyde ekstra billige flybilletter til unge og studerende. 

Trin 12: Skal jeg søge visum til mit studieophold i udlandet?

Skal du studere i et land uden for EU, skal du søge om et studievisum. Afhængig af hvilket land der er tale om, kan denne del være meget omfattende. KILROY hjælper dig igennem hele ansøgningsprocessen fra start til slut, og sørger for, at du har dit visum parat inden du skal af sted.

Trin 13: Hvor kan jeg bo under mit studieophold i udlandet?
studiebolig i udlandet - bo og læse i udlandet

Der er mange muligheder for at finde bolig til dit studieophold i udlandet. De fleste universiteter tilbyder studerende at bo på skolens campus. KILROY kan hjælpe dig med at finde informationer omkring de boligforhold som universiteterne selv tilbyder i form af dormrooms eller studieboliger. Hvis du ønsker selv at finde en bolig med andre studerende, fx i et hus eller en lejlighed i en forstad eller i city, er boligsider på internettet en god mulighed, fx siderne craigstlist og gumtree. Det er op til dig om du ønsker at bo på campus eller selv finde en lejlighed eller hus. Ved privat udlejning skal du dog huske, ikke at betale før du har set boligen. Vi ved, at det kan føles omstændigt og besværligt at finde en bolig på den anden side af jorden, men vi oplever aldrig at det er et problem for vores studerende at finde en studiebolig.

Trin 14: Deltag i KILROYs evt. pre-study møder

Deltag i KILROYs pre-study møder før du skal af sted. Her giver KILROY dig mulighed for at møde kommende samt tidligere studerende der har været samme sted som dig, få gode råd om stedet og hvad du skal være opmærksom på, samt mulighed for at stille spørgsmål som kun en der har været på stedet kan svare dig på.

Kontakt en studievejleder hos KILROY
Kontakt os
Kontakt