Forskel på uddannelse på hospitalityskole og universitet?

Et af kendetegnene ved en hospitalityskole er, at de kun udbyder uddannelser indenfor hotel, turisme og eventmanagement. Dette betyder, at skolerne er specialiserede og rummer en stor viden og et stort netværk inden for netop dette fagområde.

En uddannelse fra en hospitalityskole har fokus på både teori og praksis. Fx er der ofte indbygget praktik i et eller to semestre, og der gøres meget ud af, at de studerende får kendskab til de praktiske elementer og aspekter forbundet med livet i hotelbranchen. 
Undervisere og studerende fra hele verden er med til at gøre miljøet på skolerne internationalt, og det er muligt at danne sig et bredt netværk. 
Derudover er underviserne bekendt med branchen og har ofte selv arbejdet indenfor hotelverdenen og har derfor et stort kendskab til branchen.

Et universitet derimod har en anden akademisk kontekst, hvilket betyder at fokus i undervisningen er mere på det teoretiske og det akademiske plan end på det praktiske.

Som studerende på en hospitalityskole får du en unik mulighed for at udvikle et fagligt netværk, som du kan trække på, hvis du ønsker at få en international karriere indenfor hotelverdenen. Mange studerende får ansættelse før de har færdiggjort deres uddannelse pga. skolernes netværk og kontakt til erhvervslivet.

På flere af hospitalityskolerne er det også muligt at opnå det prestigefyldte "Swiss Hospitality Association Diploma". Et certifikat som er et bevis for uddannelsens kvalitet og er kendt indenfor hotel - og turismebranchen. Et sådan certifikat vil være positivt at kunne henvise til i en jobsøgningssituation.

Hvis du drømmer om at få en international karriere indenfor hotel, event og turisme, kan hospitalityskolerne være en god mulighed for dig.

Læs mere om uddannelser indenfor hospitality her.

« Tilbage til liste
Kontakt