La Trobe University

studerende på la trobe - studiehistorie om livet i melbourne

Katrine i Melbourne - Studiehistorie

Læs Katrines andet blogindlæg, hvor hun beretter om sine oplevelser fra La Trobe University i Melbourne.

Du kan læse det første blogindlæg fra Katrine her.

Fra RUC til Australien

Så fløj 2 måneder pludselig forbi og jeg har efterhånden fundet mig godt til rette som studerende i den australske hverdag. Endelig kom jeg i gang med mit egentlige formål med denne rejse; studiet. Som RUC studerende var det noget af en omvæltning pludselig at gå i skole 4 dage om ugen, lave ugentlige afleveringer og eksamener i 4 fag og finde rundt på et campus på 1,8 km2. Vin, BBQ's og omvendte døgnrytmer blev pludselig skiftet ud med kaffe, bøger, nætter på biblioteket og seriøsitet - i hvert fald de første par uger! Længere tog det mig ikke før jeg fandt ud af at al den ekstra skoletid ikke nødvendigvis medfører et uopnåeligt højt niveau og at lektielæsning ikke nødvendigvis udelukker strandbesøg, AFL kampe, weekendture, øl, godt selskab og nye oplevelser. Gennem diverse gruppearbejde har skolen ligeledes ført mig sammen med den australske ungdom; en masse skønne mennesker som finder det utroligt interessant at en dansker har valgt at bevæge sig helt om på den anden side af kloden.

Intet er umuligt i Melbourne

Den afslappede livstil fortsætter i høj grad og hverdagen er stadigvæk fuld af sjov og ballade, blandt andet de "obligatoriske" byture tirsdag og torsdag til La Trobes barer, der dog altid består af en overflod af meget unge mennesker (17 år er en universitetsalder herovre og ja, jeg er åbenbart meget gammel). Derfor indledte jeg og en gruppe internationale en udforskning af Melbournes dagligdag og natteliv yderligere. Bundoora ligger "kun" ca. 45 minutter fra Melbourne City med offentlig transport, men afstande og timer tilbragt på kørsel vænnes man nu hurtigt til. Intet er umuligt i denne by og altid er der gratis festivaler eller noget at fejre; stand-up festivals, uger med gratis mad- og vin smagning, weekends- og musik events, Sankt Patricks Day for bare at nævne et par af de utallige begivenheder der fejres.

Typisk skoledag i Melbourne

For at berette lidt nærmere om en almindelig skoledag, ser den ud som følgende: 2 timers forelæsning efterfulgt at 1-2 timers tutorial. Tutorials består af en klasse på ca. 20 mennesker hvor ugens emne debatteres, problematiseres og hvor alle holdninger og spørgsmål er tilladte. I starten fandt jeg mig selv lettere skræmt af disse tutorials da jeg frygtede det handlede om præstation og værd. Tværtimod har jeg nu indset at disse i høj grad er til for at bidrage til bedre forståelse af materialet fra forelæsningen og er en kæmpe hjælp til besvarelse af diverse afleveringsemner.

Studiejob i Australien

Derudover er jeg nu at finde som deltids servitrice på en af Melbournes attraktive caféer. Som fattig studerende, der gerne vil nå at have alle oplevelser med, må man hurtigt indse hvor urealistisk det synes uden ekstra penge på lommen. Med to dages vagter på caféen er det stadig intet problem at få skole og venner til at gå op i en højere enhed. Yderligere giver et studiejob i Australien mig et bedre indblik i Melbournes befolkning og introducerer mig for nye australske venskaber uden for campuslivet. Hverdagen er derfor uforudsigelig, udfordrende og aktiv.

Australien har overgået mine forventninger

Et australsk semester består af en mid-semester break (så ja, så langt er jeg tilsyneladende allerede i forløbet) - de 10 dage tilbragte jeg med 8 andre fantastiske internationale studerende under østkystens sol. Vi tog på 1800 kilometers road trip fra Brisbane til Cairns og opleve australske vidundere.

Australien har overgået mine forventninger og livet som studerende i Melbourne nydes i fulde drag og nu vil jeg, iført min tykkeste trøje, bevæge mig mod søen, hvor der venter mig hjemmelavet middag og en smuk solnedgang.

Katrine kaare

 

Lyder La Trobe University fristende?
Kontakt os!
Kontakt