Monash University

studerende i melbourne

Mathias læser business i Melbourne

Læs om hvordan det er at være studerende i Melbourne. Mathias læser en bachelor i business på Monash i Melbourne. Monash er et anerkendt universitet som tilbyder mange forskellige fag og retninger.

Hvorfor valgte du Monash University?

Der er flere grunde til at jeg valgte Monash University. Efter at have været på udveksling i USA, ønskede jeg mig at fortsætte mine studier i udlandet, i et andet engelsksproget land. Australien blev mit alternativ. Monash er et meget anerkendt universitet og eftersom de kunne tilbyde lige akkurat det jeg gerne ville læse, endte jeg her. Melbourne er en helt fantastisk spændende by, med et meget internationalt miljø. Derudover er Melbourne op til flere gange blevet kåret til verdens bedste by at bo i.

Hvad er grunden til at du valgte at læse business?

Bachelor of Business er en meget bred uddannelse som giver mange muligheder. Alt fra markedsføring til finans, psykologi og turisme. Med andre ord, giver den rigtig mange muligheder når man er færdig. Med en uddannelse i business får man indsigt i mange områder og man kan specialisere sig indenfor et eller flere fagområder senere. På denne måde er man ikke låst fast til et enkelt område når man er færdiguddannet.

Hvor langt er du med din uddannelse?

Jeg er i halvvejs med mit andet semester.

Hvilke fag læser du?

Eftersom jeg er på mit andet år, er det stadigvæk en del grundlæggende fag. Jeg læser alt fra regnskab og finans til management og business. Derudover lærer jeg også utrolig meget om Australien gennem de fag vi har ud fra de eksempler vi bruger i undervisningen. Der er mange spændende lokale historier som man ikke kender til, som er eksemplerne i teksterne, så det er en super fed måde at læse om landet og byen man bor i.

Har du valgt at specialisere dig indenfor et særligt område?

Jeg har valgt at specialisere mig i en såkaldt 'Double Major' i finans og international business. Der findes et hav af fag man kan vælge, og man kan tage flere majors eller minors.Student life in Melbourne - Student story from Monash University

Hvor i Melbourne bor du?

I øjeblikket bor jeg i et hus hvor jeg deler køkken og bad med andre. Jeg kendte ingen i Melbourne før jeg kom hertil. Jeg fandt huset gennem en boligside på nettet. Den ligger centralt og tæt på det man har behov for - supermarked, træning, bus, tram osv. Priserne på bolig i Melbourne varierer da det kommer an på hvor centralt man vil bo. Standarden er dog lidt lavere end det vi kender til derhjemme.

Vil du studere i Australien?
Kontakt en studievejleder

Hvilke fordele er der ved at studere på Monash University?

Den største fordel er at man møder en masse forskellige mennesker. På en ganske normal mandag kan man spise frokost med folk fra alle verdensdele hvilket gør det til et meget internationalt universitet (det med flest internationale studerende i Australien). Så udover undervisningen lærer man om forskellige kulturer, ikke bare den australske, men fra hele verden. Der er også rigtig mange fag at vælge i mellem, og mange spændende kombinationer.

Student life in Melbourne - Student story from Monash University

Hvad kendetegner de studerende på Monash?

De studerende kommer fra hele verden, så der er naturligvis et meget mangfoldigt miljø. På mit campus (der er 6 i Australien og 3 i udlandet), er det næsten sådan at alle kender alle, og at man aldrig keder sig. Der sker altid noget i de forskellige studenterorganisationer med ugentlige arrangementer både på og udenfor campus.

Vil du anbefale andre at studere i udlandet?

Ja! Også selvom man ikke ønsker at tage hele sin uddannelse i udlandet, bør man tage af sted i mindst et semester. Dét at lære at bo i en helt ny kultur og møde nye mennesker er noget af det mest spændende ved at bo og studere i udlandet. Samtidig med at man lærer nyt, lærer man at se sit hjemland udefra. Den ulempe der er, er at det koster penge, men man kan heldigvis søge legater og tage sin SU med til udlandet i de fleste tilfælde.  

Har du nogen gode råd til andre der vil læse i udlandet?

Du skal ikke have for store forventninger til det du ankommer til. Vær åben og forvent ikke at alt er som i en film. Selv om nogen ting er som du forventer det, så er det meste af det ikke. Meld dig ind i klubber og foreninger. Dette er den bedste måde at møde folk på, og så ser det godt ud på CV'et. Start tidligt med at søge ind eftersom visum og bolig kan tage en del tid. Hvis ikke du har mulighed for at se boligen inden du ankommer, så prøv at kontakt nogen der kan gøre det for dig. Det er dumt hvis du ankommer til en bolig der ikke eksisterer og som du så har betalt depositum til.

Hvorfor valgte du at søge igennem KILROY?

Der var god hjælp til ansøgningsprcessen og let kommunikation til Monash. Derudover har KILROY også god erfaring når det kommer til rejser.

Vil du vide mere om Monash i Melbourne?

Læs mere om Monash University her og læs mere om studier i Australien her

Se også videoen om Anna som giver fem gode råd om studielivet i Melbourne:

Oplevelser i Melbourne - tag til Brighton Beach

Lyder Monash University fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt