University of New South Wales

Studerende i Sydney

Studerende i Sydney

Sydney er anerkendt for at være en af verdens mest populære studiebyer, og vi kan virkelig godt forstå hvorfor! Læs mere her for at finde ud af, hvorfor DU skal tage et studieophold i Sydney!

Livet som studerende i Sydney

Vi kan forsikre dig om, at Sydney er en fantastisk by at være studerende i, og der sker hele tiden noget spændende. I Sydneys centrum finder du mange af byens pubs og natklubber, der i øvrigt ofte har 'studenternætter'. På UNSW's campus finder du masser af aktiviteter dagligt, og du kan deltage i forskellige sportskonkurrencer, fester, events i sociale klubber og selskaber, offentlige foredrag og meget meget mere. Du skal sådan set bare vælge. 

UNSW ligger i den østlige del af Sydney, hvor både byens centrale businessområde og de berømte Coogee og Bondi Beach er indenfor kort afstand. Faktisk ligger Coogee Beach mindre end 10 minutters kørsel fra UNSW. Ud over de fantastiske strande, har Sydney utallige parker, gallerier, festivaler, museer og restauranter.

Den sjove del af uni-livet i Sydney

Som international studerende på UNSW har du adgang til mere end 200 forskellige sociale klubber og selskaber. Du får også gratis karriererådgivning, kulturworkshops, dagture og muligheder for frivilligt arbejde, så du nemmere kan tilpasse dig livet i Sydney.

Strande i og omkring SydneyStuderende i Sydney | Bondi Beach Sydney
Sydney er beliggende tæt på intet mindre end 100 strande. Blandt de mest populære finder du Bondi Beach (ovenstående billede), der ligger ca. 40 minutter buskørsel fra UNSW's Kensington Main Campus. Derudover er den smukke Coogee Beach placeret blot 10 minutters buskørsel fra campusset. En fed tur er desuden at tage færgen til nogle af Sydneys andre lækre strande som Manly Beach eller Watson Bay, hvor der også er gode muligheder for både at bade og surfe.

Kombinér storbylivet med strandlivet i Sydney

Studielivet i Sydney er bare sindssyg fedt! Du har mulighed for at stå op og se solopgangen, mens du venter på den næste bølge på havet eller løber en morgentur på stranden. Efter de obligatoriske timer på uni, kan du tage dine lektier med på stranden. Hvorfor ikke udnytte, at du kan slikke sol, lave lektier og kigge på strandløver og strandbabes på samme tid?

Udover de mange strande, har Sydney masser af parker, gallerier og festivaler. I Sydney er der desuden uendelige shoppingmuligheder - og du kan få alt fra Gucci og Prada til røverkøb på små markeder. Sydney er desuden Australiens største knudepunkt for internationale studerende og rejsende, så der er rig mulighed for at møde ligesindede unge.

Sydney består af mange forskellige nabolag og områder, der alle har hver deres charme og attraktioner. For dem der gerne vil kombinere storbyliv med strandliv, er Sydney virkelig et perfekt sted at studere.

6 fede (og gratis) aktiviteter i Sydney for studerende

Kom i gang med at lære din nye by at kende. Som nævnt ovenfor, så er der ALTID mulighed for at finde noget sjovt at lave i Sydney. Her får du seks forslag til fede OG gratis aktiviteter i Sydney.

1: Tag en gåtur i området 'The Rocks'Området The Rocks i Sydney
Udforsk et af Sydneys flotteste lokalområder. Her får du masser af historie samtidig med, at du bevæger dig rundt mellem nogle af byens ældst bevarede bygninger. Disse gader blev opført kort efter at Sydney blev koloniseret i 1788.

2: Studér i den kongelige botaniske have
Den botaniske have i Sydney
Når dine timer på uni er forbi, kan du invitere studiegruppen en tur i den kongelige botaniske have. Her finder du idylliske og smukke blomsteranretninger, hyggelige små stier, udsigt til havnen og store grønne områder, hvor du har perfekte forhold til at studere. Husk at tage en selfie af dine nye studiefaciliteter, som du kan vise vennerne derhjemme. De bliver nok kun en lille smule misundelige...

3: Hæng ud i Hyde Park
Vi bliver i samme boldgade, men dog uden dine bøger denne gang. Der skal jo også være plads til at slappe af. Hyde Park er Australiens ældste park, og er placeret i centrum af Sydney. Tag en kop kaffe og hæng ud med vennerne, eller hop i løbetøjet, og nyd de smukke omgivelser på en løbetur. Hovedattraktionen i Hyde Park er Archibald Fountain, der af mange anses som Australiens smukkeste offentlige springvand. Derudover kan du se en statue af James Cook og de flotte haver Sandringham og Nagoya. 

4: Tag en gåtur på Sydney Harbour BridgeSydney Harbour Bridge | Rejser til Sydney

Gå fra nord til syd i Sydney over Sydney Harbour Bridge. Tag fra The Rocks til Milsons Point og få en helt fantastisk udsigt. Du starter ved Cumberland Street. Det er gratis at gå på broen, men koster en smule, hvis du har mod på at klatre op til toppen!

5: Fede festivaler og happenings i Sydney
Sydney har mange forskellige fede events gennem hele året. Du må blandt andet ikke misse Moonlight Cinema, hvis du er i Australien under den australske sommer. Moonlight Cinema er landets fedeste udendørs biograf-event, hvor der vises fantastiske filmoptagelser, de nyeste film og cultklassikere. Omkring maj/juni kan man desuden opleve den 18-dage store lys-, musik- og idé-festival, Vivid Sydney.

6: Besøg de bedste studiebarer
Okay, det er måske ikke gratis, hvis du gerne vil købe noget i baren. Men det er gratis at danse, og du er simpelthen nødt til at opleve stemningen i en af disse studiebarer.

  • The Courthouse, 19 Upper Macdonald Rd, Newtown (Virkelig en fed pub!)
  • The Ivy, 320 George Street (Sydneys eneste rooftop poolbar!)
  • Manning Bar (Placeret på UNSW)
  • ...Blot for at nævne et par stykker

Derudover kan vi anbefale The Baxter Inn på Clarence Street, der er en hyggelig lokal pub med fed atmosfære og gode drinks.

Studierabatter i Sydney

Med dit ISIC studiekort får du tonsvis af rabatter i både Sydney, men også i resten af Australien. Ja, endda i hele verden! Du kan downloade ISIC's fordelsapp gratis, og udnytte alle de fede studiefordele. På den måde kan du spare penge på dit ophold i Sydney med ISIC. Læs mere om kortet, og køb det her.

Klimaet i Sydney

Klimaet i Sydney byder på varme somre og milde vintre. Den varmeste måned på året er januar, hvor temperaturen rammer mellem 18-25°C i gennemsnit. Vinteren er mildere og køligere, og den koldeste måned er juni, der har en gennemsnitstemperatur på mellem 8-16°C.

Gennemsnitstemperaturer i Sydney:

  • Sommer (December til februar): 18.3 – 25.5 °C
  • Efterår (March til maj) 14.5 – 22.1 °C
  • Vinter (Juni til august) 8.7 – 16.9 °C
  • Forår (September til november) 13.3 – 19.8 °C

Lej en bil i Sydney

Når du nu er i Australien, så er du simpelthen nødt til at komme ud og opleve det fantastiske land. Du kan leje en bil i Sydney til din getaways i weekenden, eller du kan leje en campervan, hvis du skal ud på en længere road trip. Med en campervan har du samtidig betalt for overnatning på turen. Hvis du vil vide mere, har spørgsmål eller ønsker hjælp til at booke den helt rigtige køretøj, så kontakt en rejsekonsulent, og de kan hjælpe dig godt på vej!

Lyder University of New South Wales fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt