University of South Australia

studere i Adelaide

Studiehistorie fra da Katrine var i Adelaide

Vil du vide mere om studielivet i Adelaide, og vil du læse historien fra en studerende, der rent faktisk har studeret på UniSA for nyligt? Læs med her, når Katrine fortæller sin studiehistorie, og giver dig de bedste insider-tips.

Navn: Katrine
Studieby: Adelaide
Universitet: University of South Australia
Studie: Study abroad (et semester)
Studie i Danmark: Miljøplanlægning
Fag studeret på UniSA:

  • Environment: A Human Perspective (Environmental Science)
  • Outdoor Leadership (Health Science)
  • Environmental Conflict and Public Consultation (Environmental Science)
  • Urban Design Workshop (Urban Planning)

Hvorfor valgte du at læse på University of South Australia?

Jeg valgte at læse på UniSA, efter at have læst om universitetet og byen i en brochure. Det var vigtigt for mig at komme på udveksling i et engelsktalende land, og da jeg allerede før havde rejst i Australien, ville jeg meget gerne tilbage. Jeg ville dog helst undgå de store byer som Melbourne og Sydney, hvor ”alle andre” tager til. Da jeg fandt frem til Adelaide, undersøgte jeg UniSA nærmere, og her fandt jeg ud af, at de havde rigtig mange forskellige kurser og studieretninger, der appellerede til mig. Det var perfekt for mig at jeg både kunne tage kurser, der passede perfekt ind i min danske uddannelse, men samtidig tage alternative kurser ud fra ren interesse som f.eks. ”Outdoor Leadership”. 

Hvad kunne du bedste lide ved Adelaide?

Det bedste ved Adelaide er, at man får alt, men i en overskuelig dosis. Alt kan nås inden for få kilometers afstand, fra parker til barer og supermarkeder. Jeg var vild med, at centrum af byen er så relativt lille, at man når at kende næsten alle gader ud og ind i løbet af den tid, man er af sted. Men samtidig er byen stor nok til, at man ikke mangler noget. Alt er inden for gå-afstand, og cykelmulighederne er også usædvanligt gode for Australien. Der er ingen stress og jag, og man er altid tæt på vand og grønne arealer. Samtidig bor man altid tæt på andre internationale studerende, da næsten alle bor inden for 5 km afstand til centrum.  

Adelaide has everything you need as a student
Katrine i Adelaide - byen har alt du har brug for som international studerende

Hvad var din fedeste oplevelse under dit studieophold?

Det er svært at sige præcis hvad der var den allerbedste oplevelse, da jeg havde uendelig mange gode oplevelser. Jeg vil i stedet nævne nogle af de mange fede arrangementer, byen havde at byde på i de måneder, jeg var afsted - fra februar til juli:

  • Fringe Festival – masser af musik, pop-up barer og restauranter
  • Color Run i Victoria Park
  • Future Music Festival (elektronisk/alternativ en-dags-musik-festival)
  • Jazz Festival

Kulturoplevelser i Adelaide | Studier i Australien
Adelaide byder på fede musikfestivaler. Du er garanteret en fed oplevelse som studerende på UniSa

Kan du anbefale en god restaurant, café og bar i Adelaide?

Der er mange steder at gå ud i Adelaide, da byen huser to store universiteter og flere andre uddannelsesinstitutioner og derfor også mange unge mennesker. Det allerbedste sted i hele byen var, for mit vedkommende, baren ”The Duke of York”, som er et meget populært sted for udvekslingsstuderende, især om torsdagen, hvor der er billige øl, kulørte lamper og et skønt live-band i deres ”beer garden”. Af restauranter kan jeg generelt anbefale Sushi Train, da sushi er billigt i Adelaide sammenlignet med andet mad ude. Er man til pizza har restauranten ”The Union Hotel” lækre pizzaer til halv pris om mandagen, hvilket blev et meget populært samlingssted for studerende den ene gang om ugen. I øvrigt er der masser af spændende pop-up restauranter og barer under ”Fringe Festival”, hvis man befinder sig i Adelaide i løbet af februar/marts måned. Især Little Miss Mexico var jeg svært glad for, da de havde masser af god sangria og lækker latinmusik i en rigtig hyggelig udendørs have.

Hvad har du fået ud af dit studieophold?

Jeg har fået fantastisk meget ud af mit studieophold. Det bedste, uddannelsesmæssigt, har været at forbedre mine engelskkundskaber i så en høj grad. Derudover har jeg fået en masse erfaring med at studere under andre forudsætninger, på andre måder og i fag jeg ikke havde særlig stort kendskab til på forhånd. Derudover har jeg fået en canadisk kæreste, en masse venner overalt i verden – især i Europa, en hel unik oplevelse af at etablere mig selv og skabe et liv på den anden side af Jorden, og så har jeg selvfølgelig set en masse fantastisk natur.  

Har du et godt insider tip til kommende studerende på University of South Australia?

Vær opmærksom på, at universitetet har fire forskellige campusser, hvoraf to af dem ligger et godt stykke uden for centrum. Overvej derfor, hvor du tager hvilke kurser, så du ikke bruger for meget tid på transport. Overvej samtidig om du helst vil bo tæt på campus eller tæt på byen, hvis du har kurser væk fra centrum. Jeg boede tæt på centrum, men skulle tage toget en halv time to gange om ugen. Det var dog klart at foretrække frem for at bo længere fra byen, da den offentlige transport ikke er super god. Det kan derfor også være svært at komme hjem på skæve tidspunkter, hvis man bor alt for langt fra centrum.

Vil du høre mere om UniSA?
Kontakt KILROY


Billeder af Katrine i Adelaide, Australien

Studiemiljøet i Adelaide | Læs i AustralienMød studerende fra hele verden under dit studieophold i Australien

Studerende på UniSA | Studér i Australien
Nogle af de internationale studerende på University of South Australia

Festivaller i Adelaide | Kulturoplevelser i Australien
Katrine i Adelaide med både lokale og internationale studerende til en af byens mange festivaller. 

Studiemiljø på UniSA | Livet som studerende i Australien
Campus på University of South Australia - Nyd de flotte omgivelser på skolens campus

Australsk fodbold | Kulturbegivenheder i Adelaide
Det er et must at se en Aussie footie match under dit studieophold. Stemningen er i top!

Billedet i toppen: Katrine og nogle venner til 'The Color Run' i Adelaide

Lyder University of South Australia fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt