University of Western Australia

Studielivet i Perth

Studerende i Perth

Perth er en perfekt by at studere i. Der er flere universiteter, hvilket gør, at byen er fyldt med studerende, og at der altid sker noget. Du kommer desuden til at have smukke strande, festlige barer og grønne parker i baghaven, når du studerer i Perth.

Kort om Perth

Perth er hovedstaden i staten Western Australia, og bliver ofte omtalt som en af verdens allermest afsides storbyer på grund af Australiens geografi. Der bor mere end 1,6 millioner mennesker i byen, hvilket udgør en tredjedel af Western Australias samlede befolkning. Den nærmeste storby til Perth er Adelaide, der er mere end 2000 kilometer væk. Fun fact, så er Perth i samme tidszone som ca. 60% af verdens befolkning, og byen er et naturligt multikulturelt samlingspunkt.

Perths befolkning består, af historiske årsager, mest af folk med engelsk afstamning, men byen har også et højt antal indbyggere med italienske og græske rødder. I de senere år har mange folk fra Singapore og Malaysia desuden slået sig ned i Perth.

Studielivet i Perth

Dét at studere i Australien handler om meget mere end blot studierne i sig selv. Det handler om at opleve en ny kultur, møde nye mennesker og lære mere om sig selv. Perth er Australiens fjerdestørste by, og kendt for sin blå himmel og de hvide strande - perfekt hvis du er på jagt efter en afslappet tilværelse i en moderne storby. Fremantle (lokalt kendt som Freo) er et populært område for studerende, hvor der findes masser af barer, restauranter og caféer.  

Perth har gode internationale anerkendelser

I Perth er levestandarden høj, og byen er blevet rangeret som en af verdens fem bedste byer at bo i af Economist Intelligence Unit. Perth har et meget veludviklet transportsystem (hvor studerende i øvrigt får rabat), der gør det nemt og komfortabelt at komme rundt både i Perth samt områderne uden for byen.

Kombinér storbylivet med strandlivet i Perth

Perth har et lækkert varmt klima hele året rundt, og byens smukke strande er meget populære - det ville jo være dumt ikke at trække stikket og tage på stranden ind imellem. Hvis du vil have en pause fra storbylivet og gerne vil slippe lidt fra menneskemylderet, kan du tage på opdagelse i områderne uden for byen. Perths omgivelser har masser at byde på, og du kan nyde små idylliske landsbyer, flotte strande og smukke landskaber. Perth er, alt i alt, et glimrende sted at studere, hvis du gerne vil kombinere storbylivet med strandlivet. 

Strandene i og omkring Perth

Blot en kort færgeoverfart fra Perth finder du Rottnest Island, der blev sepereret fra Vestaustraliens fastland for omkring 7000 år siden da havet steg. De først spor efter menneskelig bosættelse på Rottnest Island daterer sig tilbage til mere end 6.500 år siden, hvor befolkningsgruppen, Nyungah Aboriginal, bosatte sig på området. Øen er blandt de lokale aboriginals kendt som Wadjemup, og har stor åndelig betydning for de traditionelle aboriginal-samfund.besøg rottnest island ud for PerthRottnest Island - her får du krystalklart vand og kridhvide sandstrande

Cottesloe Beach er en af de mest populære strande i hele Western Australia. Den er beliggende halvvejs mellem centrum af Perth og Fremantles havneområde i en af byens vestlige forstæder. Cottesloe er kendt for den tilbagelænede livsstil, og har været et populært tilflugtssted for lokalbefolkningen i Perth i mere end 100 år. Her får du en rigtig landsbystemning, og vi kan godt anbefale, at du ser solen gå ned over det Indiske Ocean mens du spiser en friskfanget fisk.

Fortsætter du yderligere et kvarters tid sydvestpå, kommer du til Fremantle, der er populært blandt både turister og de lokale. Port Beach og South Beach er de mest populære strande her.  

Et par timers kørsel syd for Perth finder du den lille landsby Margaret River, der først og fremmest er berømt for sin vinproduktion, men også har nogle særdeles indbydende strande.

Hvis du derimod tager nordpå, kan vi anbefale et besøg i både Monkey Mia og Shark Bay - Udover lækre strande, er begge steder perfekte til snorkling.

Study in Perth and visit beautiful Monkey MiaMonkey Mia - Nord for Perth

6 gratis aktiviteter i Perth for studerende

Perth er både afslappet, vejret er skønt, strandene er smukke og byen vrimler med studerende. Her får du 6 gratis aktiviteter i og omkring Perth. 

1. Nyd en af byens største parker - Kings Park
Tag en tur igennem Kings Park og Perths botaniske have. Udforsk de smalle stier, nyd de smukke haver eller stop på én af flere caféer i området. 

2. Hæng ud eller surf på Perths bedste strande
Du må ikke misse Perths mange strandlandsbyer. Stop f.eks. i Scarborough og få en kop kaffe på én af de funky caféer Wild Fig og Kinky Lizard, inden du kaster dig ud i bølgerne på enten Trigg eller North Beach. Lidt tættere på centrum af Perth kan du se solnedgangen over havet ved Cottesloe Beach.

3. The Pinnacles & Nambung Nationalpark
Visit the Pinnacles desert when studying in Perth!Okay, det er måske ikke helt gratis. Du skal have en bil eller anden form for transport for at udforske den spektakulære natur. Men det bestemt billejen værd! Ørkenlandskabet i Nambung Nationalpark med dets smukke orignale kalkstensformationer kan du nå på tre timers kørsel nordpå fra Perth. Efter at have oplevet det smukke landskab, må du ikke snyde dig selv for områdets smukke sandstrande, koralrev og søen Lake Thetis i området.

4. Art Gallery of Western Australia
Galleriet byder på imponerende samlinger og spændende udstillinger inden for både lokal australsk kunst og kunst fra resten af verden. Selv om Art Gallery of Western Australia er gratis at besøge, bliver alle besøgende opfordret til at foretage en frivllig donation, når man entrerer. 

5. The Western Australian Museum
Du finder seks forskellige museer i området omkring Western Australia. De er beliggende i: Perth, Maritime, Shipwrecks, Albany, Geraldton og Kalgoorlie-Boulder. Museerne tager de besøgende med på en rejse igennem statens naturhistorie og kulturarv. Tjek museets officielle hjemmeside ud, for at få et overblik over, hvilke udstillinger der ikke kræver entré, men blot en frivillig donation.

6. Søndagshygge
Du kan lige så godt få det optimale ud af dine søndage, også selvom der er en sandsynlighed for, at du nogle søndage er ramt af de berygtede tømmermænd. Perth har masser at byde på om søndagen. Tag f.eks. på strandbar, hør live musik på et bryggeri (man skal jo rejse sig ved det træ, man er væltet - ikke sandt?), tjek byens street art ud eller tag en dukkert på stranden. Søndag er officiel afslapningsdag i Perth!

Studierabat i Perth

Med et studiekort fra ISIC har du adgang til mere end 40.000 studierabatter i hele verden, og selvfølgelig også i Perth. Download den gratis fordelsapp, og tjek studierabatterne i dit område. Hvad der er sparet er tjent, som man siger. Læs mere om ISIC-kortet her.

Klimaet i Perth

Perth har et varmt og tørt middelhavsklima. Der er varme somre og milde vintre, og gennemsnitstemperaturen i december-februar er f.eks. 28°C.

Gennemsnitstemperaturen i Perth:

  • Sommer (December til februar): 27-31°C (ned til 15°C om natten)
  • Efterår (Marts til maj) 21-29°C (ned til 12°C om natten)
  • Vinter (Juni til august) 18-21°C (ned til 12°C om natten)
  • Forår (September til november) 20-25°C (ned til 9°C om natten)

Lej en bil i Perth

Som du nok allerede ved, så har Australien nærmest uendeligt med ting man bør se. Det er et fantastisk land at tage på road trip i. Lej f.eks. en cool campervan til turen - så har du både køretøj og overnatning i ét. Du kan også leje en bil i Perth, hvis du f.eks. skal på kortere ture i nærområdet.

Lyder University of Western Australia fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt