Bournemouth University

Studieliv i Bournemouth

Studerende i Bournemouth

Bournemouth er en af de mest populære turistdestinationer på Englands sydkyst. Det gælder både blandt englænderne selv og udenlandske turister, hvilket giver byen en international atmosfære. Byen har en lang skøn sandstrand, en forrygende underholdningsscene og et dejlig lunt klima - ja faktisk et af landets varmeste og tørreste, og det er jo ikke så skidt, når nu der er tale om England. Bournemouth er i øvrigt beliggende mellem de to kommuner Hampshire og Devon, ligesom også den 185 millioner år gamle kyststrækning, Jurassic Coast, ligger inden for et par timers kørsel.

Bylivet i Bournemouth

Bournemouth har godt 164.000 indbyggere, og livsstilen er præget af det milde klima samt kystlinjen, som byen er kendt for. Om sommeren kan du nyde stranden, sejlads på havet, og ikke mindst det livlige kultur- og natteliv, som byen også byder på. Bournemouth har masser af traditionelle engelske pubs, gode restauranter, teatre og natklubber. Derudover byder byen også på gode shoppingmuligheder. På grund af byens størrelse, er Bournemouth meget mindre hektisk end hovedstaden London, som i øvrigt kan nås på blot to timers kørsel.

Byens centrum er opdelt i to hovedgader med udgangspunkt i Bournemouth Square, hvor Obscura Café er beliggende. Caféen er et godt udganspunkt, både til en kop kaffe og til at observere og indsnuse bylivet omkring dig. Hvis du derimod har brug for en aktiv dag, bør du besøge det historiske og smukke område, Christchurch.

Strandlivet i Bournemouth

For foden af en lang og smuk klippelinje, snor Bournemouths kyst sig sit eget mikroklima. Her finder du en af de varmeste havtemperaturer i Storbrittanien og en fantastisk smuk udsigt over Isle og Wight og halvøen Purbeck. Uanset hvad du ønsker af din dag ved stranden, finder du det her. Stranden er det ideelle tilflugssted, hvis du vil chille på en liggestol, slentre langs promenaden eller slappe af i en lejet strandhytte - ja, selv hvis du skal læse til eksamen. Bournemouths strande har alle noget forskelligt at byde på, og der vil altid være et lille stykke strand, med dit navn på. 

Bournemouth strand
Bournemouth strand

3 gratis aktiviteter i Bournemouth

  • Haver og parker: Bournemouth har godt 8 km2 parker og haver, der bare venter på at blive udforsket - hele året rundt. Bournemouths smukke haver er delt op i tre områder: Lower Gardens, der starter ved kysten, Central Gardens i centrum af byen og Upper Gardens i den nordlige del af centrum. Derudover er der et utal af flotte parker, hvor du med sikkerhed kan finde en stille afkrog, hvor du kan koble helt af.
  • Cykling: Elsker du at invitere jernhesten en tur op og ned i bakket terræn, suse af sted på landevejen eller er du bare til en stille og rolig cykeltur med dine medstuderende? Bournemouth er meget cykelvenlig, og det er blandt andet populært blandt de lokale at cykle på havnepromenaden og på cykelruten op igennem de tre haver.
  • Strandene: Har du skovl og spand klar? Bournemouth byder velkommen til elleve kilometers prisvindende strande!

Studieophold i BournemouthBournemouth Eye i en af de fantastiske haver.

Studierabatter i England

Med dit ISIC-kort, får du tonsvis af rabatter og fordele i hele England, og i resten af verden naturligvis. Du kan gratis downloade ISIC's fordels-app, og udnytte de gode tilbud, der venter. På den måde kan du spare penge på dit ophold i England med ISIC. Læs mere om og køb ISIC-kortet her.

Klimaet
Bournemouth har et meget mildt klima, der er blandt det varmeste og tørreste i England. Derudover har byen utrolig mange solskinsdage, hvilket er lidt af en kontrast til det kolde og kedelige vejr, der ofte præger andre dele af landet.

Lej en bil i England

Når du nu er i England, er du nødt til at udforske landet. Du kan leje en bil i England og tage på weekendture med vennerne. Husk at man kører i venstre side i England!

Lyder Bournemouth University fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt