Kina

Finansiering af studier i Kina & Hong Kong

Du betaler en terminsafgift ved alle skoler som KILROY repræsenterer. Afgiften afhænger af hvilken skole du vælger og til dels også hvilket speciale.

Leveomkostninger i Kina

Du skal påregne udgifter for både mad og logi under dit ophold i Kina. Dertil kommer der udgifter til bøger, transport, lommepenge samt rejse, forsikring og visum. Vi anbefaler et budget på ca. 110.000 danske kroner, inklusive studieafgifter for et semesters ophold i Kina.

Finansiering af dine studier i Kina

Som dansker har du mulighed for at få det meste af din SU med til udlandet når du vælger en uddannelse på et universitet som kan akademisk godkendes af SU styrelsen. Dette drejer sig om: Alm. SU og SU lån Dette vil i mange tilfælde kunne dække de månedlige leveomkostninger ved studier i udlandet.

Dertil har du muligheden for at søge om SUs Udlandsstipendium hvis du skal af sted på 1-2 semestres studieophold (som en del af din danske uddannelse) eller hvis du vil tage en hel kandidatgrad. Dette legat vil normalt dække mellem 40 - 60 % af skolepengene, men kan i nogle tilfælde dække alle omkostninger til skolepenge.

Privat støtte til studier i Kina

For at finansiere den del af skolepengene som ikke dækkes af SU, findes der flere muligheder. Dette kan være gennem tilskud fra banklån eller ved at søge danske legater som støtte. Man kan også søge det universitetet man vil ind på om støtte gennem dennes fonde.

Arbejde og studier i Kina

Det findes gode muligheder for at finde et job under dit studieophold i Kina. Når du har fundet dig på plads i Kina, kan det være en god ide at tage en af de mange aviser som findes på engelsk ude i de forskellige butikker, da de er for udlændinge der bor i byen og de findes oftest også online. Vær dog forberedt på at lønningerne er relativt lave.

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte KILROYs studievejledere som vil hjælpe dig med at svare på dine spørgsmål om uddannelse i Kina og Hong Kong.

Det koster ikke så meget som du tror

At bo i Kina er ret billigt sammenlignet med Nordeuropa. Hvis din uddannelse kræver praktikophold som del af din uddannelse er du måske egnet til støtte. 

 

 

Lyder Kina fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt