XJTLU

Studielivet i Suzhou, Kina

Studerende i Suzhou i Kina

Suzhou er beliggende i hjertet af Yangtze-deltaet i den sydlige del af Jiangsuprovinsen i Kina. Det tager godt en halv times tid med lyntog at komme til Shanghai mod øst. Inden for Suzhous bygrænse finder du området 'Suzhou Industrial Park', der indeholder bydelen for højere uddannelsesinstitutioner, og her er bl.a. XJTLU beliggende.

Dushu Lake High Education Town - en studievenlig bydel

Suzhou er kendt for den særprægede arkitektur i de antikke kinesiske haver, hvoraf 9 er klassificeret som en del af verdenskulturarven hos UNESCO. Suzhou har desuden masser af kanaler og bliver ofte refereret til som 'Østens Venedig'. Det er også én af de mest dynamiske byer i Kina hvad angår økonomi. 

XJTLU er beliggende i området Dushu Lake High Education Town, der er en del af Suzhou Industrial Park (SIP). SIP er et samarbejdsprojekt mellem Kinas og Singapores regeringer, og er det mest konkurrenceprægede industriområde i Kina, hvorfor der findes mange nationale og internationale virksomheder her. Det har XJLTU draget fordel af, og kan derfor tilbyde de studerende utrolig mange spændende praktikpladser og karrieremuligheder i området.

Hvad kan du opleve i Suzhou

  • Det er oplagt at besøge nogle af Suzhous berømte antikke haver såsom Administrator's Garden og Lingering Garden.
  • Tag på motorbådscruise på den store kanal, eller hop i en rickshaw og tag på opdagelse i de snævre gyder i den gamle bydel.
  • Oplev weekendens vand- og lasershow ved Jinji Lake.
  • De mange byer på vandet er et must see i Suzhou, inkl. Zhouzhuang Water Town.
  • Du kan også besøge Suzhou Museum, hvor du kan nyde de mere end 30.000 antikke kulturlevn fra op igennem tiderne. Suzhou er desuden hjemsted for Kun Opera - én af de ældste former for kinesisk opera.
  • Tag en vandretur langs den historiske Pingjiang Road, Shantang Street eller Tiger Hill. 
  • Smag det lækre lokale køkken. Prøv f.eks. de lokale specialiteter 'behåret krabbe' eller 'egern-fisken'.
  • Giv den gas i Suzhous vilde natteliv. Blandt de meste populære barer i Suzhou Industrial Park er Ollie's, Tunnel Bar, Jenny's, Goodfellas og The Blue Marlin.
  • Du kan også bruge en aften i et af de populære karaoke-steder, der er spredt ud over hele Suzhou. Et perfekt sted, hvis du er klar på at kombinere (skøn)sang med mad og drikkevarer i selskab med en masse andre unge kinesiske og internationale studerende. Karaoke er populært i Suzhou, så du kan lige så godt vænne dig til tanken allerede.

Tag på cykeltur i Suzhou
Cykling er meget populært i Suzhou

Klimaet i Suzhou

Suzhous klima er mildt, og har varme somre, hvor temperaturen sagtens kan snige sig over de 35 grader. Vinteren er ofte kold, og temperaturen falder som regel til under frysepunktet.

Lyder XJTLU fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt