AUT University

Udsigt over Auckland fra Mt. Eden

Studerende i Auckland

Auckland har en befolkning på omkring 1,4 millioner indbyggere, der er spredt over et område ca. dobbelt så stort som London. Auckland består af mennesker fra mange forskellige kulturer fra hele verden, hvilket gør byen til den mest kosmopolitiske by i hele New Zealand. Du kommer til at bo i en stor by som samtidig er tæt på stranden, naturen og de mange smukke omkringliggende øer.

Hvordan er livet som studerende i Auckland?

Kia Ora! Velkommen til Auckland, hovedstaden i New Zealand. En by der tilbyder et dynamisk strandliv (og det kan du jo godt lide, ik?)! Det gælder lige fra Waitemata Harbours populære strande til de fantastiske surfmuligheder ved Piha og Muriwai! Byen er desuden et kulturelt skatkammer, og afholder masser af spændende events heriblandt teaterforestillinger, koncerter og den traditionelle Mãori-dans, kapa haka!

Muriwai beach i Waitakere tæt på Auckland
Du har Muriwai beach i baghaven, når du læser i Auckland

New Zealand ligger i Stillehavet, omkring 1600 kilometer sydøst fra Australien, der er landets nærmeste nabo. New Zealand består af to hovedøer (nord- og sydøen) og så de utallige omkringliggende øer. Landet er arealmæssigt nogenlunde samme størrelse som Storbrittanien eller Japan. Fun fact er, at NZ var den sidste landemasse til at blive opdaget, hvilket gør NZ til det yngste land i verden til at blive bosat. 

Derfor er studielivet i Auckland awesome!

  • Du er aldrig mere end 30 minuter fra et ægte strandparadis. Auckland er i øvrigt hjemsted for nogle af landets smukkeste kyststrækninger.
  • Du kan tage på opdagelse blandt nogle af de lækreste markeder i verden. Her får du friske produkter direkte fra landets mange farme til din mave!
  • Auckland byder ofte på store underholdning- og kulturevents.
  • Oplev byens mange forskellige gode steder, hvor du kan spise eller få en drink. Glæd dig generelt bare til at nyde byens pulserende natteliv, uanset om du er til pubs, natklubber eller caféer.

Aucklands skyline om aftenen er utrolig smuk!

Er der muligheder for at få studiejob/fuldtidsjob i Auckland?

Det korte svar er ja. Det afhænger dog af, hvilken type studieophold, og dermed visa, du er på i New Zealand.  

Studiejob i Auckland
Studerende der er indskrevet på et fuldtidsstudie kan arbejde op til 20 timer/ugen sideløbende med studierne. Det er muligt at arbejde fuldtid, hvis der er ferieperioder i studiet. Det kræver dog, at man møder nogle specifikke krav. Send en af vores studievejledere en mail, hvis du vil vide mere om mulighederne for dette.

Arbejdsvisum efter endt studie 
Når en international studerende gennemfører sin uddannelse i New Zealand, kan man arbejde i landet i op til 4 år efterfølgende. Derefter kan man ansøge om et yderligere midlertidigt arbejdsvisum og samtidig få mulighed for at få fast bopæl i landet. Mulighederne for at få tildelt det yderligere arbejdsvisum og fast bopæl bliver markant forbedret, hvis den studerende kan fremvise de kompetencer, som regeringen i landet efterspørger.

Besøg Hobbiton - stedet hvor Lord of the Rings blev optaget!

Lej en bil eller en campervan i Auckland

Hvis du gerne vil udforske det smukke land, som New Zealand nu engang er (og det kan vi ikke anbefale nok!), har vi mulighed for at give dig en skarp pris på leje af enten bil eller campervan

Klimaet i Auckland

Aucklands klima er dejlig tempereret, og du får varme somre med et gennemsnit på mere end 24 grader. Vinteren har et gennemsnit på omkring 16 grader. Sommeren i New Zealand er mellem december og marts.

Lyder AUT University fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt