California State University, San Marcos

Studiehistorier fra CSUSM - Stine og Morten på studieophold i Californien

Studiehistorie fra CSU San Marcos

Hvis du vil vide mere om studielivet i San Marcos samt hvad andre studerende har oplevet på deres studieophold i Californien, så læs med her, hvor Stine og Morten fra Danmark fortæller om deres oplevelser som studerende i USA.

Stine er bachelorstuderende, og læser Business Administration. Hun tog et study-abroadsemester på California State University San Marcos i USA.

Fag på CSUSM:

  • Creativity, Innovation & Entrepreneurship
  • Foundations of Business Environments
  • Managing the Sustainable Enterprise
  • Procurement & Supplier Management

Hvad var din bedste oplevelse på dit studieophold på CSUSM?

Det er svært at udvælge kun én oplevelse, eftersom hele studieopholdet var fedt. Når det er sagt, så havde jeg en virkelig fed weekendtur til Las Vegas med nogle venner. Jeg tror faktisk, det var den sjoveste weekend ever. 

Kan du anbefale en god restaurant eller café i San Marcos?

CSU San Marcos er et virkelig godt universitet, men byen er ret stille. Vi brugte meget tid i nogle af de nærliggende strandbyer som Carlsbad, Encinitas og Pacific Beach. Hvis du kan lide god mexicansk mad, skal du besøge Las Brisas Mexican Cuisine - det er en sikker vinder.

Hvad har du lært at dit studieophold i San Marcos?

Jeg må indrømme, at jeg under mit studieophold har ladet mig vokse både professionelt og på det personlige plan. Professionelt har jeg forbedret mine sprogegenskaber og blevet markant mere komfortabel med at præsentere foran både små og store forsamlinger. Personligt er jeg blevet mere selvstændig og har lært utrolig meget om mig selv. Jeg har mødt mange mennesker, som jeg håber at se igen en dag. Uden dem, ville mit ophold i USA ikke have været det samme.

Hvad er et 'must do', når man studerer i San Marcos, Californien?

Når man studerer i Californien er det umuligt ikke at udnytte vejret så godt som muligt. Tag ud og trekke, surf eller lav nogle andre udendørsaktiviteter, gerne samtidig med at du møder en masse nye mennesker.

Hvordan brugte du din fritid?

Jeg brugte min fritid på at gå langs stranden eller tage ud og surfe med mine roommates og venner. I weekenden og i ferierne tog vi på ture til bl.a. Las Vegas.

Hvor boede du under dit studieophold?

Sammen med en af mine venner lejede vi to værelser i et nybygget hus. Huset var tæt på campus, og vi boede sammen med to andre studerende.

Hvorfor valgte du et studieophold i udlandet?

Der var flere studerende fra mit universitet herhjemme, som tog af sted, og både min rejsemakker og jeg tænkte, at det var en god mulighed for os at komme ud også, og så fik vi hjælp fra KILROY. Vi tog hovedsageligt af sted for at få oplevelsen og fordi det ville være en god tilføjelse til CV'et.

Billeder fra Stines studieophold i Californien

Stine og hendes veninde på studieophold i CalifornienStudier på CSUSMBesøg Hollywood i weekendenBesøg Las VegasLivet som studerende i Californien

Vil du høre mere om CSU San Marcos?
Skriv til en studievejleder


Morten er kandidatstuderende i amerikanske studier på Syddansk Universitet. Han tog et study abroad-semester på California State University San Marcos i USA.

Fag:

  • Historical Perspectives in Media
  • Advanced Seminar in US History
  • Philosophy & Practice of History

Morten in San Fancisco during his study abroad semester in San Marcos
Morten tog bl.a. et smut til San Francisco mens han studerede i San Marcos

Hvorfor valgte du at studere på CSUSM?

Jeg har altid gerne ville tage et semester i udlandet, og USA har altid været min drømmedestination. Mit universitet samarbejdede med KILROY, og det var egentlig grunden til, at jeg tog et semester på CSUSM i Californien. Set i bakspejlet er jeg dog virkelig tilfreds med, at det blev Californien jeg endte i. Det var fuldkommen fantastisk.

Hvad kunne du bedst lide i San Marcos?

San Marcos er en meget rolig lille by. Beliggenheden i den sydlige del af Californien betyder, at der fantastisk vejr hele året rundt. Derudover er San Marcos kun en halv times kørsel fra Los Angeles, 40 minutter fra San Diego og 20 minutter fra Stillehavskysten. Så der er masser af ting at se og opleve i nærheden. Alt i alt er San Marcos en hyggelig lille by.

Hvad var den fedeste oplevelse på dit studieophold?

Den bedste oplevelse var helt klart at studere og leve i et fremmed land og i en fremmed kultur. Alle bør virkelige opleve at blive taget ud af sin komforzone og prøve sig selv af. Derudover var det spændende at prøve en helt ny undervisningsmetode, der sætter højere krav til den studerende. Det kan godt være en overvældende oplevelse, men helt klart positivt.

Kan du anbefale en god café eller restaurant i San Marcos?

Hele kulturen med at spise og socialisere udenfor hjemmet er virkelig en essentiel del af den amerikanske kultur. Så selv om San Marcos er relativt lille, er der stadig masser af muligheder for at blive en del af den kultur. "Players Sportsbar", som ligger ret tæt på universitetet var et fedt sted med god mad, billige øl og sport på TV-skærmene. Hvis du vil have en rigtig amerikansk oplevelse, skal du spise på 'Money Pit'. Alternativt kan du tage en tur sydpå til San Diego og besøge det historiske område 'Gaslamp Quater', hvor der er masser af caféer, barer, diskoteker og butikker osv.

Hvad lærte du fra dit studieophold i USA?

Mine engelskkundskaber er blevet forbedret væsentligt, hvilket i øvrigt var en af grundene til, at jeg gerne ville læse i USA. Derudover har det været fedt at møde så mange spændende mennesker, både amerikanere og internationale studerende. Det har været en oplevelse for livet at studere et semester i udlandet.

Har du nogle insidertips til en fremtidig studerende på CSUSM?

Tag af sted i god tid, og udforsk området. Hvis du har brug for information, har CSUSM's afdeling for internationale studerende svaret på det hele. Amerikanere er genrelt utrolig gæstfrie og hjælpsomme, så hvis du er i tvivl om noget, kan du altid få et godt råd med på vejen.

Billeder fra Mortens studieophold i Californien

Tur til San DiegoOplev basketball mens du er i USATag på fantastiske ture mens du er i Californien 

Lyder California State University, San Marcos fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt