USA

Pris for uddannelse i USA

Finansiering af studier i USA

Både studieafgifter og boligomkostninger varierer meget i USA, afhængig af by, uddannelse og universitet. Få tilsendt et gratis budget over din drømmeuddannelse i USA hos en studievejleder. Vores vejledning er gratis.

Pris for at studere i USA

Studieafgifter varierer, som nævnt, meget fra uddannelse til uddannelse. Generelt set er statsskoler og statsuniversiteter noget billigere end de private. Som dansk studerende har du mulighed for at tage din SU med til udlandet, og du har mulighed for at få finansieret det meste, eller hele din uddannelse i USA med et udlansstipendium. Derudover kan du søge legater, der kan forsøde din tilværelse som studerende i USA.

Vi anbefaler at du kontakter KILROYS studievejledere for mere info om priser på det universitet du gerne vil studere på. Vores studievejledning er gratis og vi vil med glæde svare på dine spørgsmål om at læse i USA.

Leveomkostninger under din uddannelse i USA

Boligomkostninger varierer meget i USA. I de største byer er lejepriserne meget høje på det private marked. Leveomkostningerne vil derfor variere meget i forhold til hvor du bor. Mad og drikkevarer ligger nogenlunde på dansk niveau, mens det generelt er billigere at spise ude. Unge og studerende vil ofte kunne få rabatter. Du bør regne med mellem 40.000 og 60.000 kr. per studieår til at dække bolig- og leveomkostninger.

Tag din SU og dit SU-lån med til USA

Som dansker har du mulighed for at få det meste af din SU med til udlandet når du vælger en uddannelse på et universitet som akademisk kan godkendes af SU styrelsen. Dette drejer sig om både almindelig SU samt SU lån. Dette vil i mange tilfælde kunne dække de månedlige leveomkostninger ved studier i udlandet.

Du har desuden mulighed for at søge om SUs Udlandsstipendium hvis du skal af sted på et 1-2 semestres studieophold (som en del af din danske uddannelse) eller hvis du vil tage en hel kandidatgrad. Vores studievejledere kan give dig mere information herom.

Legater til uddannelse i USA

For at finansiere den del af skolepengene som ikke dækkes af SU, findes der flere muligheder. Dette kan være gennem tilskud fra banklån eller ved at søge danske legater som støtte. Der findes flere legater som kun er for danske studerende der ønsker at få viden med hjem fra USA. Man kan også søge om støtte fra det universitet man ønsker at læse på gennem dennes fonde. Derudover er det muligt at søge KILROY's legat.

Arbejde der kan finansiere din uddannelse i USA

Ifl. de amerikanske immigrationsmyndigheder er det kun tilladt for udenlandske studerende at søge studiejob på campus. Det kan fx være i en café på skolen eller i en bogbutik. Det er tilladt at arbejde 20 timer om ugen, dog må man arbejde fuldtid i skolens ferier. Læs mere om studiejob i USA her.

Få tilsendt et gratis budget over uddannelse i USA
Kontakt os
Lyder USA fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt