Hawaii Pacific University

Solnedgang på Hawaii

Studerende på Hawaii

Hawaii Pacific Universitys to campusser er lokaliseret på den sydøstlige kyst af øen Oahu, der er den tredjestørste ø i Hawaii ø-gruppen. Honolulu er hovedstaden på Hawaii. Oahu er desuden hjemsted for mere end 100 af de smukkeste strande i verden, hvor Waikiki nok er den mest kendte. Læs mere for at finde ud af alle de fede ting, du kan opleve, når du ikke studerer.

Du kommer ikke til at kede dig som studerende på Hawaii!

Aloha! Sådan siger du 'hej' eller 'velkommen' på Hawaii. Den eksotiske ø-gruppe i Stillehavet er et fedt sted at studere, især for studerende fra de nordeuropæiske lande, som gerne vil undslippe den mørke og kolde vinter. Klimaet er perfekt, og der er omkring 28 grader hele året rundt.

Oahu er et perfekt mix af surfing og strandliv på den ene side og storbyliv og natteliv på den anden side. De mange (!) hvide sandsstrande på øen leverer nogle fantastiske spots til surfing, snorkling og afslapning. Området omkring Waikiki Beach er især kendt for de mange restauranter, shoppingmuligheder og et godt natteliv.

Honolulu er et blomstrende økonomisk midtpunkt på øen, og mange internationale virksomheder har kontorer i byen. Det er derfor også værd at tjekke erhvervslivet ud, når du er her. Så kan du altid lære at surfe bagefter. 

Hawaii er en sammensmeltning af forskellige kulturer og nationaliteter. Øernes beboere består af folk med mange forskellige etniske baggrunde, hvoraf asiatiske amerikanere udgør den største befolkningsgruppe. Omkring 10 procent af øens beboere er indfødte hawaiianere.

Hawaii Pacific University består af to campusser. Hovedcampusset, Downtown Campus, ligger i hjertet af Honolulu, og huser College of Business Administration og College of Humanities and Social Sciences. Det andet campus er Loa-campusset, der ligger godt 12 kilometer (eller 15-20 minutters kørsel) uden for byen. Her finder du College of Natural and Computational Sciences og College of Nursing and Health Sciences, ligesom mange andre generelle kurser findes her.

Den sjove del af studielivet på Hawaii

Efter en hård (eller knap så hård) studiedag, kan du brænde noget energi af ved at dyrke sport. Universitetet har en række forskellige sportshold, som du kan tilmelde dig, heriblandt baseball-, golf-, fodbold-, tennis- og baskethold. Du kan også være med til at heppe med Sharks-heppekoret. Derudover er der fitnesscenter, så du kan arbejde på strandkroppen og din sixpack. Hvis du er mere til akademiske udfordringer, kan du deltage i the Student Leadership Challenge eller tage på jobworkshops.

Og et studieliv er selvfølgelig ikke det samme uden fede events og sjove fester. Hvad siger du til Halloween Funfest, Karneval eller det årlige talentshow 'Da Freak'? Hvis du har en god stemme, kan du endda tilmelde dig universitetets kor. Der er noget for alle på HPU.

Fik vi egentlig nævnt strandene endnu? Oahu har mere end 100 strande! Waikiki på sydkysten er blandt de mest populære og kendte strande, og mange studerende vælger at bosætte sig i dette område. Herfra kan du tage en bus til det centrale Honolulu på ca. 30 minutter. Nordkystens strande er berømte for de store bølger om vinteren. Det giver helt perfekte omstændigheder, hvis du er en erfaren surfer eller bare har lyst til at hænge ud og se de lokale surferdudes fange nogle store bølger. Hvis du hellere vil snorkle, kan vi anbefale, at du tager til Turtle Bay på nordkysten. Har du i øvrigt overvejet at få nogle undervisningstimer, så du kan lære at danse hula-dansen?

Det bedste fra to verdener

Ud over de mange smukke strande på Hawaii, er der masser af kultur at udforske. Hvorfor ikke besøge et museerne for lokal hawaiiansk kultur eller tage en tur i Zoo, hvor du kan se nogle af de sjældne dyr med hawaiiansk oprindelse. Waikiki-området byder på masser af shopping, og der er flere store internationale brands som Louis Vuitton, Chanel og Gucci. Du kan også besøge en ananas- eller kaffeplantage. Vidste du i øvrigt, at Hawaii er den eneste stat i USA, der dyrker kaffe?

7 ting du kan opleve gratis

  1. Tag en vandretur op ad Diamond Head-vulkanen. Dette naturmonument er lokaliseret lidt uden for Waikiki. Vandreturen er kort, men stejl, og når du har klaret dig til toppen, bliver du belønnet med en smuk panoramaudsigt over byen og Stillehavet.
  2. Se solen gå ned fra en af øens mange strande. Tag én med, som du gerne vil dele det skønne øjeblik med.
  3. Se de professionelle surfere tage kampen op med bølgerne ved en af de mange årlige surfkonkurrencer. Nordkysten på Oahu er berømt for de store vinterbølger, og der bliver afholdt mange konkurrencer mellem november og februar her. Nogle konkurrencer har ikke engang officielle startdatoer, men begynder, når bølgerne når en højde på 12 meter eller mere. Så det gælder om at holde sig klar!
  4. Lær alt om det japanske angreb på Pearl Harbor og USA's rolle i 2. verdenskrig på Pearl Harbor Visitor Center. Der er gratis adgang, og vi anbefaler, at du kommer tidligt for at undgå den værste strøm af turister. Museet åbner klokken 7 om morgenen (ja, det kan godt være tidligt for en studerende, men det er dét værd).
  5. Spis frokost og slap af i Kapiolani Park. Det er et ideelt sted at medbringe dine studiebøger, og på den måde kan du både læse og nyde solen samtidig!
  6. Gå rundt i China Town i Honolulu. Okay, frokost eller aftensmad er ikke gratis, men du skal jo spise på et tidspunkt alligevel. Det kunne jo være et lækkert og nytilberedt kinesisk måltid i den forbindelse. 
  7. Besøg Honolulus natmarked. På den tredje lørdag hver måned, bliver området Kakaako vækket til live med et aftenevent, der sammensmelter mode, live musik, kunst, shopping og lokal mad. Dans dig til en god appetit til traditionel hawaiiansk musik, og kast dig ud i et lokalt måltid mad. Alt sammen under Honolulus hyggelige aftenbelysning.

Klimaet på Hawaii

Klimaet på Hawaii er lækkert hele året rundt. Det er ingen nævneværdig forskel på de fire årstider, og gennemsnitstemperaturen er 28 grader året rundt. Den eneste forskel er, at der er lidt mere regn i vintersæsonen end i de øvrige sæsoner.

Lej en bil på Hawaii

Måske vil du gerne udforske Hawaii i weekenderne? KILROY tilbyder billeje på Hawaii, og vi hjælper gerne med at finde den bedste og billigste løsning til dit behov. 

Lyder Hawaii Pacific University fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt