USA

Praktisk info om studier i USA

For at kunne studere i USA skal du have et studievisum.

Studievisum til USA

De nødvendige papirer får du tilsendt fra universitetet og du bliver desuden indkaldt til et interview på den amerikanske ambassade. Visumet skal være bevilliget inden du rejser. Et studievisum til USA gælder normalt i hele studieperioden og derefter som turistvisum i 60 dage efter sidste dag på semestret. Mere information om dette kan fås hos KILROY.

Helbred og forsikring under studierne i USA

Der kræves ikke vaccinationer når man som dansker rejser til USA. Det er dog nødvendigt at tegne en syge-og ansvarsforsikring før du rejser, ellers kan du let blive ruineret af blot en enkelt tur på sygehuset. Det er en god ide at være godt forsikret i USA og KILROY vejleder dig naturligvis også om dette når du søger gennem os.

Fly til og fra USA

Der går flere direkte ruter fra Danmark til USA, men det kan ofte betale sig at flyve via et europæisk knudepunkt. KILROY har fordelagtige flypriser og fleksible billetter for dig som ung og studerende. I forbindelse med dit studieophold i USA, hjælper vi dig naturligvis altid med at finde den billigste flybillet og bedste rejseforsikring.

Indenrigsrejser i USA

USA har et af verdens bedst udbyggede transportnetværk når det kommer til transport med fly og bil. Offentlig transport som bus og tog er mindre udbygget end i Europa. Mellem byerne er der ekspresbusser som Greyhound et billigt alternativt. Tog, som hovedsageligt køres af Amtrak, er dyrere og kører ikke så ofte som busserne. Der findes en række flyselskaber, både traditionelle og lavprisselskaber. På populære ruter er der stor konkurrence og derfor også billige billetter. Du skal have et gyldigt internationalt kørekort for at køre bil i USA. Det er billigt at købe egen bil og en del studerende vælger at gøre dette.

Bolig under studierne i USA

De fleste universiteter har studieboliger (de såkaldte dorms), hvor studerende kan bo på universitetsområdet (campus). Mad er ofte inkluderet, men ikke for lejligheder med eget køkken. Priserne varierer afhængig af standard og de kan nogle steder være meget høje. Det kan ofte betale sig økonomisk, selv at gå ud og leje noget sammen med en studiekammerat.

Lyder USA fristende?
Kontakt os!
Kontakt