University of California - Los Angeles

Studerende i Californien | Studerende i Los Angeles

Min drøm blev til virkelighed

Læs om studielivet på University of California i Los Angeles fortalt af dansk-amerikaneren Sophia Lykke.

Hvorfor valgte du at læse på UCLA?

En af hovedårsagerne til UCLAs popularitet er universitetes omdømme og at det er en velbalanceret skole. Den simple grund er, at der både er en stærk akademisk tradition og et fedt studiemiljø. Netop derfor var jeg virkelig glad da jeg fik en plads på UCLA. Da jeg besøgte campus, efter jeg var blevet optaget, lagde jeg mærke til hvordan de studerende så ud til virkelig at holde af deres skole. Der var på en måde en form for stolthed som ramte mig.
Så jeg kan kun side, hvis du bliver optaget på UCLA eller får muligheden for at læse der, skal du næsten være et fjols for ikke at sige ja. Med det store campus, det lækre klima, verdensklasse undervisning, det mangfoldige studieliv, de mange sportsklubber og aktiviteter på campus er stemningen altid høj og positiv. Som ny studerende på UCLA føltes det som en cool, spændende og fed ny verden. Når jeg kigger tilbage på min studietid på UCLA var tiden lige præcis som jeg drømte om. UCLA er nærmest legendarisk. Og hvem vil ikke gerne prøve det?

Hvordan boede du under dit studieophold i Los Angeles? 

I løbet af mine to år på UCLA boede jeg på universitetet med andre studerende på samme alder som mig. UCLA har forskellige typer campus, fra basis dorm campus til lejligheder. Jeg var så heldig at jeg mødte min bedste veninde den dag jeg flyttede ind. Jeg var en ud af seks piger der boede i et dorm med to værelser og et delt badeværelse. Det kan måske lyde som et mareridt, men vi blev bedste veninder under hele vores skoleforløb. Når man rejser fra sin familie derhjemme, bliver ens nye venner og roommates ens familie. Man spiser sammen, læser sammen og passer på hinanden. Det er dem du ser når du vågner om morgenen og inden du går i seng om aftenen. Jeg synes at det var superfedt at bo sammen med andre mens jeg var studerede fordi de nærmest blev min støtte. Efter to år i UCLA dorms, flyttede jeg ind i en privat lejlighed i Westwood Village lige ved siden af campus. Her delte jeg også lejligheden med en anden, og havde endnu en god oplevelse. Alle studieboliger udenfor campus har flest UCLA studerende hvilket gør, at byerne omkring campus er som studiebyer. Når man bor i Westwood er man også ret tæt på universitetets sociale liv eftersom de fleste fester, events og natteliv foregår her.

Hvad kan man lave i Los Angeles når man ikke studerer?

Det er helt umuligt at nævne alle de fede aktiviteter, organisationer og sociale arrangementer som studerende på UCLA kan deltage i, men det er jo kun positivt at der er så meget. Ligegyldigt hvilken type person du er, finder du uden tvivl din plads på UCLA. Der er hundredevis af studieorganisationer, sports teams og projekter som man kan deltage i. Måske du altid har drømt om at prøve cheerleading, baseball eller måske synge i kor? Jeg foreslår at du deltager i de fede aktiviteter, da dette er den bedste måde at møde andre studerende på og involvere sig i studielivet i Los Angeles. Man kan for eksempel starte med en af UCLAs mange sports events hvor man kan huje og heppe, da det er noget der virkelig giver følelsen af at være en del af en fed verden. Faktisk er UCLA det universitet der har flest NCAA (National Collegiate Athletic Association) vindertitler end noget andet universitet i USA. Jeg havde det vildt sjovt da jeg gik til fodbold og basketball under min studietid. 

Hvad er dit bedste minde fra UCLA?

Mit bedste minde fra UCLA var i løbet af mit andet år på skolen hvor vores fodboldhold slog vores største rival, University of Southern California (SC) for første gang i seks år. Hvert år mødes vores fodboldhold til en kamp hvilket er årets største event med den fedeste stemning. UCLA og USC er historiske rivaler eftersom begge universiteter ligger i hver sin ende af Los Angeles. Jeg kan huske at jeg så kampen med mine venner, og LØB gennem campus da der blev fløjtet for sidste gang. Resten af natten var der fest og farver i hele Westwood. Vores spillere blev behandlet som helte og politiet på campus spillede UCLA vindersangen i deres højtalere. Alle var glade og festede og jeg havde aldrig prøvet noget lignende før. Stemningen på skolen var helt vildt fed den aften og laaaang tid efter kunne man stadig fornemme vinderstemningen. Siden dengang, har vi faktisk slået USC for anden og også tredje gang, og jeg håber at det fortsætter.  

Lyder University of California - Los Angeles fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt