RMIT Vietnam

Studier i Vietnam på RMIT Vietnam - Saigon eller Hanoi

Studieliv i Ho Chi Minh og Hanoi

Vietnam er hjemland for 90 mio. mennesker, og landet strækker sig over 1400 km. langs østkysten af Indokina. Ho Chi Minh City er et smukt, dynamisk kanvas, hvorpå et konstant foranderligt, men unikt, farverigt og pulserende billede fremkommer. I Hanoi (hovedstaden) mærker du vigtigheden af hvordan et lands fortid kan inspirere fremtiden. Hanoi er ofte refereret til som landets politiske og kulturelle hjerte, mens Ho Chi Minh City er det kommercielle centrum.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Denne metropol er et af de mest fremtrædende og moderne spots i Sydøstasien. Den hastige udvikling indenfor de seneste 5 år har gjort denne by til en enestående og charmerende storby med moderne skyskrabere, der står i kontrast til den smukt bevarede franske koloni arkitektur.

Kendt som den økonomiske hovedstad har Ho Chi Minh City udskiftet cykler med scooters og biler og dermed kastet sig hovedkuls ind i det 21. århundrede. På en gåtur - eller hvis du er ude efter et eventyr, på en scooter - gennem de pulserende gader, kan det være svært at forestille sig at denne by, for blot en generation siden, var mål for et større tumult.

Lokalbefolkninger byder smilende turister og fremmede velkommen, til trod for deres 4000 årige kamp for selvstændighed. Først kineserne, så franskmændene, og til sidst amerikanerne er alle kommet og gået, hvilket har efterladt en kulturel smeltedigel, der damper med ånden af fremskridt.

Hanoi

Ofte refereret til som "the grand old dame of the Orient", er byen Hanoi intens og traditionsrig. I modsætning til så mange andre asiatiske storbyer har Hanoi formået at bibeholde sin historiske autencitet. Hanoi fejrede sit 1000-års jubilæum med en årelang kavalekade af festligheder, for at fejre dem der kæmpede og indirekte gjorde Vietnam til den nation det er i dag. Det er hvad Vietnam lever og udvikler sig på; at kigge tilbage på historien for at inspirere fremtiden.

Der er en underliggende tillid i byen, som er forførende for dem der bliver længe nok til at finde den; en edgy subkultur, der summer af kreativitet og kunstnerisk stræben. Sammenlignet med befolkningen i Syd er venskaber i Hanoi længere tid om at fænge - men når de gør, vil de vare et helt liv.

Lyder RMIT Vietnam fristende?
Få gratis vejledning
Kontakt